Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka utýranej Lucky (†5) si užila slobodu. Na chvíľu...
Zdielať na

Matka utýranej Lucky (†5) si užila slobodu. Na chvíľu...

BRATISLAVA / Matka utýranej Lucky Luknárovej Alexandra Hrotáková si užila slobodu. Na kratučký okamih. Z väzby ju prepustili v pondelok, krátko na to ju však obvinili opäť. Z iného trestného činu. Momentálne je v cele policajného zaistenia.

Hrotákovú prepustili ešte včera

Súdu v pondelok prokuratúra oznámila, že berie späť odpor. Tým sa stal právoplatný trestný rozkaz, ktorým v apríli Hrotákovú poslali na sedem mesiacov do väzenia. "Keďže mala obvinená tento trest vykonaný väzbou, bola v pondelok prepustená," povedal v utorok sudca Okresného súdu Bratislava II novinárom, ktorí prišli na plánované pojednávanie.

Alexandre Hrotákovej vymerali v apríli trestným rozkazom trest odňatia slobody sedem mesiacov so zaradením do väznice s minimálnym stupňom stráženia. Uznali ju vinnou z neoprávneného poberania prídavkov na mŕtvu Lucku a pokusu o vstup do cudzieho bytu. Okresná prokuratúra však podala voči tomuto verdiktu odpor, preto súd vytýčil na dnes hlavné pojednávanie.

Keďže prokuratúra vzala späť odpor, trest sa stal právoplatným a pojednávanie zrušili. Hrotáková si trest odsedela vo väzbe. "Sudca príkazom ihneď prepustil odsúdenú na slobodu," potvrdil hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Krátko po tom však Hrotákovú zobrali do cely predbežného zaistenia a obvinili ju z týrania blízkej a zverenej osoby. Pred časom z týrania svojich blízkych obvinila polícia aj Alexandrinho manžela Juraja Hrotáka. V krátkom čase bude súd  rozhodovať o jej väzbe opäť.

Dnes by mala Lucka 8 rokov

Luciu Luknárovú, ktorú utýrali a potom mŕtvu tri roky schovávali v byte, pochovali na ružinovskom cintoríne v Bratislave 4. apríla. Dnes by mala osem rokov. Päťročnú Luciu podľa polície na smrť ubil jej otčim. Obvinený je vo väzbe. Prípad sa dostal na verejnosť vlani v septembri.

Tejto téme sa budeme venovať aj v Krimi o 19-tej!

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy