Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opití rodičia priľahli novorodeniatko, zomrelo
Zdielať na

Opití rodičia priľahli novorodeniatko, zomrelo

BIELSKO / BIALA - Radosť z novorodeniatka sa skončila obrovskou tragédiou – jeho smrťou. Rodičia sa tešili z nového prírastku na oslave pili alkohol, a keď si ľahli spolu s dieťaťom do postele, pravdepodobne ho jeden z nich neúmyselne priľahol.

Oslavovali narodenie bábätka

Veľká rodinná tragédia sa stala v Poľskom meste Bielsko-Biala neďaleko slovenských hraníc. Rodičia malého dieťaťa oslavovali pravdepodobne jeho narodenie, keď sa ale ráno zobudili, zistili, že ich iba dvojtýždňové bábätko je mŕtve.

Okamžite k nemu privolali záchranárov. Lekár už ale mohol len konštatovať smrť dieťaťa. O celej udalosti napokon záchranári ale upovedomili políciu – rodičia boli totiž očividne opití.

Čakajú na výsledky pitvy

"Skúmanie preukázalo, že otec sa nachádzal v stave opitosti, namerali sme mu vyše 2 promile alkoholu v krvi. Aj matka dieťaťa sa nachádzala v stave po požití alkoholu," informuje hovorkyňa polície Bielsko-Biala Elwira Jurasz.

Otca rodiny už polícia zadržala a momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia. To, či tam ostane aj naďalej, zatiaľ nie je isté, pretože sa čaká na výsledky pitvy.

Mali ešte dve ďalšie deti

Polícia momentálne pracuje aj s verziou, že smrť dieťaťa mohol spôsopbiť jeden z rodičov. Dieťa totiž ležalo na ich spoločnej posteli. Mohlo sa teda ľahko stať, že ho niektorý z nich v podnapitom stave pridusil telom.

"Začali sme konať vo veci spôsobenia neúmyselného zabitia. V stredu má byť vykonaná súdna pitva, ktorá dôkladne objasní príčinu smrti," dodáva prokurátorka Malograzata Borowska.

Dieťa nemalo pritom žiadne stopy po týraní – išlo vraj o normálnu a bezproblémovú rodinu, a rodičia malého bábätka mali okrem neho ešte ďalšie dve deti. "Dieťa nemalo na sebe žiadne stopy po tom, že by mu niekto ubližoval. Za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. Mieru podielu viny v takomto prípade už stanoví prokurátor," tvrdí Jurasz.

V Poľsku sa s podobnými prípadmi v poslednej dobe akoby vrece roztrhlo. 25. júna tohto roku cestovala rodina so 4-ročný dieťaťom vlakom. Rodičia sa rozhodli skrátiť si cestu alkoholom. Dieťa takmer zomrelo. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy