Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Otrasné! Mladá matka (24) zahrabala novorodenca v záhrade
Zdielať na

Otrasné! Mladá matka (24) zahrabala novorodenca v záhrade

OLKUSZ / Polícia zadržala ďalšiu 24-ročnú krkavčiu matku. Tá mala iba pred niekoľkými dňami porodiť dieťa a v igelitovej taške ho zahrabať na záhrade rodinného domu, v ktorom bývala. Všetko však nasvedčuje tomu, že žena takto konala v popôrodnom šoku.

Vložila ho do igelitovej tašky

Na celý prípad políciu upozornili lekári z miestnej nemocnice. Mladá žena sa dostavila na pravidelnú predpôrodnú prehliadku. Keď na ňu ale prišla, zistili, že niečo nie je v poriadku. Malé dieťa totiž chýbalo.

"Ukázalo sa, že porodila dieťa, ale nevieme, či ho porodila živé, alebo mŕtve. Čakáme na výsledky pitvy," informuje hovorca Malopoľskej polície Dariusz Nowak. Potom ho mala mladá žena uložiť do igelitovej tašky a zakopať na záhrade domu. Tam ho našli pri domovej prehliadke aj policajti. Tí zadržali aj rodičov mladej ženy.

Vykopali mu 90-centimetrovú jamu

"Zadržali sme aj rodičov matky, momentálne ich vypočúvame, ale vyzerá to tak, že o celej veci vedeli," dodáva Nowak. Z takejto tragédie, ktorá sa stala prakticky na ich vlastnom prahu, sú zhrození aj samotní susedia. "Neviem, čo urobila, ale zabila decko! Vykopali preňho aj 90-centimetrovú jamu," hovoria susedia.

Podľa polície mladá žena spáchala tento čin v popôrodnej depresii. To by malo mať vplyv aj na trest. "Matke, ktorá zabije dieťa v popôrodnej depresii, hrozí za taký čin trest odňatia slobody na 5 rokov, ale ešte sa k tomu musia vyjadriť znalci," dodal Nowak.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy