Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka (23) nechala dieťa v byte samé viac ako týždeň
Zdielať na

Matka (23) nechala dieťa v byte samé viac ako týždeň

KRAKOW / 23-ročná matka nechala svoje malé dieťa viac ako týždeň doma samé a bez jedla. Trojročný chlapček sa celý čas živil iba keksíkmi a čajovými lístkami, až kým ho nevyslobodili policajti. Krkavčiu matku už polícia zadržala.

Policajti vykopli dvere

Na celý prípad upozornil otec malého dieťaťa, ktorý sa so svojim synom nemohol spojiť už niekoľko dní. Keďže exmanželka mu nedvíhala telefón, rozhodol sa kontaktovať políciu.

"Policajti vyvalili dvere do toho bytu a na gauči ležal malý 3-ročný chlapček, vychudnutý a špinavý," opisuje zásah Dariusz Nowak, hovorca polície v Krakowe. Policajti okamžite privolali na miesto záchranárov a malého chlapca previezli do miestnej nemocnice.

Na zemi sa váľali použité plienky

Podľa polície bol malý Kondrát v byte sám viac ako týždeň. Jediné jedlo, ktoré si vedel zaobstarať, bolo iba sušienky a čajové lístky – to, že chlapček prežil, považujú za zázrak. Žil totiž v hrozných podmienkach.

"Smrad a špina, po zemi sa váľali smeti, staré použité plienky a to až do takého stupňa, že tam boli na niektorých miestach už chrobáky," dodáva Nowak.

Nič podozrivé si nevšimli ani susedia

Dráma malého chlapčeka sa odohrala pritom asi 500 metrov od policajnej stanice. O jeho utrpení ale nikto nevedel. Nič podozrivého si nevšimli ani susedia, ktorí vedľa mladej ženy bývali niekoľko rokov.

23-ročnej matke za tento čin hrozí 5 rokov za mrežami. Pokiaľ sa ale preukáže, že tam dieťa nechala úmyselne, podľa poľských zákonov jej za pokus o vraždu hrozí až 15 rokov.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy