Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Oliverko (4) sa strelil do hrudníka, je v nemocnici!
Zdielať na

Oliverko (4) sa strelil do hrudníka, je v nemocnici!

ŠENKVICE / Smutné prázdniny majú v Šenkviciach pri Trnave. Iba 4-ročný Oliver sa strelil do hrudníka! Zbraň, o ktorú sa naťahoval so svojím strýkom, vystrelila aj pred zrakom jeho 15-ročného brata Davida. Práve strýko chlapcov strážil.

Chlapček nechcel zbraň pustiť

Rodičia malého Oliverka podľa našich informácií potrebovali na chvíľu odísť a tak poprosili strýka, aby ich synov postrážil. Stalo sa krátko pred siedmou hodinou podvečer. 

Všetci traja sa spoločne hrali. Keď sa ale strýko na chvíľu otočil, chlapci vybehli na terasu za domom. Za dverami našiel 4-ročný Oliver opretú vzduchovku a vzal ju do rúčky. To už vchádzal za nimi aj strýko a chlapčekovi dohováral, aby mu ju dal. Ten však vraj začal protestovať.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania k výstrelu zo vzduchovky prišlo nezisteným spôsobom, krátko na to, čo z rúk dieťaťa vzal vzduchovku 20-ročný muž," potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Strýko začal chlapca upokojovať

Po výstrele začal Oliver kričať a plakať. Strýko ho upokojoval a ihneď zavolal záchranárov. Tí boli na mieste do niekoľkých minút. Malého Olivera ošetrili a previezli do nemocnice na bratislavské Kramáre.

"Hospitalizovali sme pacienta so strelným poranením hrudníka, jeho zdravotný stav je dobrý," potvrdila hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave Dana Kamenická.

Štvorročný chlapček je teda mimo ohrozenia života. Jeho zranenie nebolo veľmi vážne a v nemocnici si poleží ešte zopár dní. Rodinu obyvatelia veľmi nepoznali. Podľa nich tu totiž bývali krátko.

Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy