Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Juraj (55) zaútočil na brata nožom. Bol hladný
Zdielať na

Juraj (55) zaútočil na brata nožom. Bol hladný

ZBOJ / 55-ročný muž z obce Zboj sa vlastnému bratovi vyhrážal smrťou. Neostalo len pri slovách - vzal do ruky kuchynský nôž a viackrát sa ním na brata zahnal. Juraj sa vraj rozzúril preto, že bol hladný. Potom údajne ušiel do lesa, kde po ňom pátrali hraniční policajti.

Jedlo nenašiel, siahol na nôž

Rudo býva v rodinnom dome spolu s mamou. Brat k nim chodieva iba cez víkend. Tunajší obyvatelia vravia, že takmer každá jeho návšteva má podobný priebeh - hádky, krik a vyhrážanie- to všetko musí jeho invalidný brat strpieť.

Ani jeho posledná návšteva nedopadla inak. Tentoraz ho do zúrivosti priviedol hlad. Keďže nič pod zub nenašiel, zlosť si vybil na bratovi. "Obvinený muž prišiel v podnapitom stave do dvora rodinného domu, kde býva jeho brat. Vošiel do kuchynky v zadnej časti domu, kde sa chcel najesť, pritom nič na zjedenie nenašiel," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Zabijem ťa ako sviňu

Po bratovi preto začal kričať rôzne vulgarizmy. Rudo práve sedel na dvore spolu s kamarátom a popíjal kávu. Rozzúrený Juraj k nim pribehol a v ruke mal kuchynský nôž. "S nožom v ruke adresoval bratovi slová - zabijem ťa ako sviňu a odtiahnem ťa na cintorín," pokračuje Džobanik.

Potom sa nožom asi štyrikrát na brata zahnal. Rudo aj jeho kamarát mu dohovárali, aby prestal. Podnapitý muž už zrejme tušil, že to poriadne prehnal a vraj ušiel do lesa. Hraniční policajti zo Zboja po ňom začali pátrať.

55- ročný muž našťastie brata nezranil. Momentálne je umiestnený v cele policajného zaistenia v Snine. Policajti už v tomto prípade začali trestné stíhanie a mužovi súčasne vzniesli obvinenie pre prečin nebezpečné vyhrážanie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

goodnight_photography/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy