Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž hodil do obchodu zápalnú fľašu. Predavačka je v nemocnici
Zdielať na

Muž hodil do obchodu zápalnú fľašu. Predavačka je v nemocnici

REVÚCA / Predavačky z Revúcej majú strach. Do jedného z obchodov v pondelok ráno vtrhol neznámy muž a medzi regály hodil zápalnú fľašu. Tá vybuchla a šaty na vešiakoch začali horieť. Predavačka, ktorá bola v tom čase v obchode, údajne stratila vedomie. Momentálne leží v nemocnici.

Obchod podpálil úmyselne

Predajňa s oblečením a obuvou ešte nebola otvorená, no 37-ročná predavačka už bola v práci. Polícia informácie o útoku na jej osobu zatiaľ nepotvrdila. Faktom ale je, že niekto obchod úmyselne podpálil a ušiel. Predavačka Andrea údajne odpadla, po chvíli sa ale našťastie prebrala.

"Vybehla jedna pani, ktorá kričala o pomoc. Nebola ani zakrvavená, ani nič, len bola v strašnom šoku. Kričala pomoc. Len som videl kúdeľ dymu," opisuje obyvateľ Revúcej.

Muž vystrašenej žene poskytol prvú pomoc a privolal záchranárov. "Žena bola v šoku, vravela, že po útoku sa ocitla v bezvedomí. Záchranárom sa sťažovala na bolesť hlavy, nemala však žiadne viditeľné poranenia," informuje hovorkyňa záchrannej služby Alena Lacyková - Krčová.

Škoda vo výške 150 tisíc eur

Andrea, ktorá sa nadýchala splodín, leží v nemocnici, no jej stav je stabilizovaný. Požiar uhasili revúcki hasiči, poškodením interiéru a tovaru vznikla škoda predbežne vyčíslená na 150 tisíc eur.

"Služobný pes cvičený na vyhľadávanie iniciátorov horenia v predajni označil dve ohniská požiaru, ktoré vznikli použitím doposiaľ nestotožneného iniciátora. Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie," dodáva hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy