Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Tento muž prepadol banku so zbraňou! Odniesol si 8 200 eur
Zdielať na

Tento muž prepadol banku so zbraňou! Odniesol si 8 200 eur

BRATISLAVA / Ak sa pýtate, čo sa dialo v utorok tesne po prepade banky na Saratovskej ulici až do príchodu polície, vieme viac. Máme nový videozáznam z priemyselnej kamery, umiestnenej na obytnom dome. Uvidíte zábery, ako páchateľovi po prepade vybuchol v rukách farbiaci balíček.

Odniesol si 8 200 eur

V utorok krátko po 9 hodine maskovaný, asi 35-ročný muž prepadol banku na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke. V rámci Slovenska išlo v poradí o 15-ty bankový prepad v tomto roku.

Vieme už presne povedať, že z pobočky si odniesol 8 200 eur. Krátko po úteku mu za domom vybuchol farbiaci balíček, ktorý mu k peniazom pribalila zamestnankyňa v banke. Následne lupič vyhodil na ulicu asi jednu tretinu z celkovej hotovosti. Bankovky totiž znehodnotila farba.

Pozor na zafarbené bankovky

"Nie je vylúčené, že muž má na rukách v dôsledku aktivácie farbiaceho balíčka stopy červeno-hnedej farby, prípadne i popáleniny," povedala Karina Považanová, hovorkyňa polície Bratislava.

Je vysoko pravdepodobné, že aj ostatné 5 až 100 eurové bankovky z lupu, budú zafarbené. Lupič sa možno pokúsi dať do obehu aj chýbajúcu hotovosť takmer 5000 eur. Hoci sa páchateľ maskoval, na fotke je dobre vidieť jeho charakteriské pravé ucho, podľa ktorého by ho predsa len niekto mohol spoznať.

"Podľa doterajších informácii, bol muž počas prepadnutia maskovaný šatkou a slnečnými okuliarmi, na hlave mal hnedú šiltovku s čiernym šiltom, na sebe mal bielu bundu, na rukách rukavice a v ruke tašku," upresnila popis hľadaného muža Karina Považanová.

Hľadá sa svedok prepadu

Okrem týchto detailov polícia operuje ešte s jednou stopou. Tesne pred prepadom sa na ulici pohyboval aj muž, polícii by tiež mohol poskytnúť cenné svedectvo.  

"Priemyselná kamera zaznamenala osobu, ktorá sa krátko pred tým, ako došlo k lúpežnému prepadnutiu, pohybovala v blízkosti pobočky a mohla by významným spôsobom prispieť k objasneniu vyšetrovaného skutku," dodala Považanová. Ak ste niekoho na fotkách spoznali, dajte to vedieť polícii na 158, prípadne, aj anonymne, napíšte k nám do redakcie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy