Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Prepad so samopalmi, lupiči si odniesli 100 000 eur!
Zdielať na

Prepad so samopalmi, lupiči si odniesli 100 000 eur!

SMOLENICE / Lupiči popoludní vtrhli so samopalmi v rukách do banky v Smoleniciach. V priebehu niekoľkých sekúnd z miesta ušli so sumou okolo 100 000 eur. Nie je to prvýkrát, čo takýmto spôsobom vylúpili banku v tejto obci. Štáb Krimi bol na mieste.

Všetko sa stalo v priebehu pár sekúnd

V Smoleniciach okolo pol druhej poobede prepadli pobočku VÚB. Pred bankou zastalo čierne auto, z ktorého vyskočili traja maskovaní muži so samopalmi. Vtrhli do pobočky a na zamestnancov zakričali, aby si ľahli všetci na zem.

"Pod hrozbou použitia strelnej zbrane prinútili zamestnancov, aby im vydali hotovosť. Následne z miesta ušli na čiernom terénnom vozidle," potvrdil trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Lupičov spozorovala starostka Smoleníc

Celý prepad trval len niekoľko sekúnd. Z banky si zobrali okolo 100-tisíc eur, nasadli do pripraveného auta a vo veľkej rýchlosti ušli. Ich útek údajne spozorovala aj starostka obce, ktorej úrad sídli presne oproti banke.

Ľudia v obci sa boja k prepadu vyjadrovať. Nie je to prvýkrát, čo lupiči podobným spôsobom prepadli túto banku. Pred časom ju prepadli v maskách Klausa a Schwarzenegra a odniesli si odtiaľ okolo 71000 eur.
Miestni si myslia, že lupiči musia byť dobre informovaní o pohybe v banke.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre lúpež. V prípade vypátrania a obvinenia konkrétnej osoby, hrozí za takýto skutok trest odňatia slobody na 10 - 15 rokov," doplnil Hanus.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy