Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajti chytili podozrivého zo sobotňajšieho útoku na vojaka
Zdielať na

Policajti chytili podozrivého zo sobotňajšieho útoku na vojaka

PARÍŽ / Vo Francúzsku zadržali 22-ročného muža podozrivého zo sobotňajšieho útoku na francúzskeho vojaka v Paríži. Oznámilo to ministerstvo vnútra. Agentúra AFP s odkazom na zdroje blízke vyšetrovania informovala, že je muž vyznávačom radikálneho islamu.

Vyznával radikálny islam?

Muž bol ráno predvedený k výsluchu v mestečku La Verrière, ktoré leží západne od Paríža. Minister vnútra Manuel Valls ocenil prácu kriminalistov.

Vyšetrovanie vedie protiteroristické oddelenie. Podľa francúzskych zdrojov sa vyšetrovatelia budú snažiť zistiť motívy činu a prostredie, v ktorom sa muž pohyboval. Podľa prvých správ ide o človeka, ktorý mal tri alebo štyri roky kontakty s kruhmi vyznávajúcimi radikálny islam.

Dvakrát ho bodol do krku

Útočník prepadol v sobotu v podzemnej parížskej obchodnej štvrti La Défense vojaka, ktorý bol na hliadke spoločne s policajtmi. Dvakrát ho bodol do krku a potom utiekol.

23-ročný vojak Cédric Cordier je stále v nemocnici. Útok sa stal len niekoľko dní po podobnom incidente, pri ktorom bol v Londýne brutálnym spôsobom zabitý britský vojak. V tom prípade sa útočníkov, ktorí boli moslimskí radikáli, podarilo zadržať na mieste.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy