Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krkavčí rodičia. Deti od narodenia väznili v izbe
Zdielať na

Krkavčí rodičia. Deti od narodenia väznili v izbe

LOMŽA / Prípad krkavčích rodičov rieši poľská prokuratúra v meste Lomža na severe Poľska. Svojich dvoch chlapcov väznili od narodenia v malej izbe. Matka ich údajne chcela dať na adopciu, s tým však nesúhlasil ich otec, a tak ich zatvorili do malej izby.

O deťoch nevedela ani najbližšia rodina

Deti boli väznené prakticky od samotného narodenia. O ich existencii netušili ani susedia alebo najbližšia rodina. Dvaja päťroční chlapci bývali v maličkej izbe a spali iba na malých matracoch. Nemohli chodiť von, hrať sa s kamarátmi a ani stretávať iných ľudí. Poznali iba jeden druhého.

Všetko ale zmenila jedna návšteva matkinej sestry. Tá sa rozhodla celú situáciu ohlásiť. "Jeden z členov rodiny, blízka rodina boli u nich na návšteve a rozhodli sa to všetko nahlásiť," informuje prokurátor Okresného súdu Jan Lesczewski.

Deti boli v zlom stave

Polícia okamžite vykonala domovú prehliadku. Rodičov samozrejme ihneď zadržala. Deti boli v zlom fyzickom aj psychickom stave. "Tie deti vôbec nechodili von, sú po fyzickej a psychickej stránke veľmi obmedzené, ale nevieme, či sa také narodili, alebo je to dôsledok zlej starostlivosti," dodáva prokurátor.

Podľa expertov však takáto trauma môže mať pre deti následky aj v dospelosti. "Môže prežívať duševný úraz, duševnú traumu a môže to mať následky samozrejme na celý život a na budovanie jeho osobnosti do budúcnosti," tvrdí klinická detská psychologička Mária Gažiová.

Deti momentálne ostali umiestnené do náhradnej rodinnej starostlivosti. Oboch rodičov už prokurátor obvinil z týrania blízkej alebo zverenej osoby za čo im hrozí až 10-ročné väzenie.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy