Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dieťa (1) sa udusilo. Rodičia boli tak opití, že si nič nepamätajú
Zdielať na

Dieťa (1) sa udusilo. Rodičia boli tak opití, že si nič nepamätajú

ŁUSZCZANÓW / Veľká tragédia sa odohrala v meste Łuszczanów v Poľsku. V noci zo soboty na nedeľu, tam za nejasných okolností zomrelo iba 10-mesačné dieťa. Ako však k tomu došlo nevedia ani samotní rodičia. Tí boli totiž v ťažkom stave opilosti a na nič si nepamätajú.

Museli čakať, aby vytriezveli

Záchranárov privolali približne až okolo obeda - tí však už na miesto nešťastia prišli neskoro. Dieťaťu už pomôcť nedokázali a mohli konštatovať iba smrť. "Žena mala v krvi 1,2 a muž 1,5 promile alkoholu," informovala Agnieszka Zaworska z polície v Jarocinie. Obaja rodičia zostali zadržaní a prevezení do cely predbežného zadržania. "Museli sme počkať, kým vytriezvejú, aby sme ich mohli vypočuť,"

Pitva, ktorú však vykonali na mŕtvom dieťati však nepreukázala cudzie zavinenie. Dieťa sa pravdepodobne udusilo počas spánku. Išlo pritom o bezproblémovú rodinu, ktorá nikdy nemala takéto problémy.

Podobný prípad sa v Poľsku stal aj začiatkom apríla. Vtedy žena ukrývala spolu so svojím mužom troch novorodencov v mrazničke. Pozrite si reportáž. 

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy