Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž (72) brutálne dobil manželku, jej krvou pomaľoval steny
Zdielať na

Muž (72) brutálne dobil manželku, jej krvou pomaľoval steny

VARŠAVA / Najskôr zaútočil palicou s klincami na svoju manželku, potom jej krvou kreslil zvláštne maľby na stenu a nakoniec sa ešte pustil do policajtov. To všetko preto, lebo mu to vraj kázal diabol. Reč je o dôchodcovi, ktorému za takýto čin hrozí doživotie.

Zúrivo bil palicou partnerku

Celý prípad sa stal v Poľskom meste Žory. 72-ročný muž začal palicou biť svoju rovnako starú družku v jednom z obytných domov. Muž jej pritom spôsobil vážne zranenia hlavy a rúk a značnú stratu krvi. Žene sa z posledných síl podarilo dostať na schodisko kde začala volať o pomoc

"Plačúcu ženu začuli susedia, ktorí zavolali políciu. My sme na miesto dorazili veľmi rýchlo. Cez okno sme videli ako starší muž niečím tlčie ženu," uviedol hovorca poľskej polície Mariusz Ciarka.

Krvou manželky popísal steny

Starý pán sa ale bránil zatknutiu. S palicou dokonca zaútočil aj na policajtov. Tí ho však okamžite spacifikovali. "Muž kládol aktívny odpor, bol akoby šialený a omámený," upresnil Mariusz Ciarka.

Policajti muža zadržali a previezli do cely policajného zaistenia. Počas prehliadky bytu zistili, že muž kreslil na steny bytu rôzne divné symboly a to priamo krvou svojej manželky.  Divne sa správal vraj aj počas výsluchu.

Kázal mi to diabol, tvrdí násilník

"Zadržaný muž kričal na policajtov, že takto konať mu kázal diabol, že to všetko urobil na podnet diabla," dodal hovorca poľskej polície. Zranenú ženu previezli záchranári do nemocnice a je mimo ohrozenia života. Celým prípadom sa začala zaoberať už aj prokuratúra.

"V danej veci sme začali konanie voči 72-ročnému mužovi, ktorého sme obvinili z pokusu o vraždu. Vzhľadom na charakter prípadu sa k nemu do skončenia vyšetrovania nebudeme vyjadrovať," znie stanovisko okresnej prokuratúry v Žorach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy