Oblačno
12°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Osadník Viktor napadol bezbrannú babičku (80). Dobodal ju a dorezal
Zdielať na

Osadník Viktor napadol bezbrannú babičku (80). Dobodal ju a dorezal

KOŠICE / Ďalšie násilie na dôchodcoch. 80-ročná starenka z Buzice (okres Košice) prišla takmer o život. Do jej domu sa totiž vlámal 22-ročný Viktor z tej istej dediny. Pani Márii sa vyhrážal, že ak mu nedá peniaze, tak bude vraždiť. Starenku napokon dobil tak, že skončila v nemocnici.

Chcel peniaze, vytiahol nôž

Policajní operatívci z okolia Košíc v rekordne krátkom čase útočníka vypátrali. Babičku napadol 22-ročný Viktor z opačného konca dediny. Babičku dobre poznal, vedel, že žije sama a tak išla na istotu. "Ľutujem to, čo som spravil. Potreboval som peniaze," povedal pre televíziu JOJ Viktor.

Mladík sa k babičke vkradol v pondelok večer. Rozbil okno a napadol 80-ročnú pani Máriu, ktorá žije sama. "Muž udieral obeť päsťami po hlave. Pod hrozbou zabitia od nej žiadal peniaze, pričom jej priložil nôž pod krk," uviedol hovorca krajskej polície Košice Alexander Szabó.

Dobodaná a dolámaná babička

Starenka v strachu o svoj život útočníkovi odovzdala peňaženku so 40 eurami. Podľa susedky sa vraj pani Mária snažila pred zlodejom brániť. Aj napriek svojmu vysokému veku sa jej údajne podarilo vytrhnúť útočníkovi nôž z ruky. Aj napriek tomu, jej spôsobil viaceré pomliaždeniny, zlomeninu a dokonca aj  bodno-rezné rany. Momentálne je v nemocnici.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci lúpeže, zločinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví," dodal Alexander Szabó. Viktora zadržali policajti doma v Buzici. Peniaze, ktoré babičke ukradol zrejme prepil. Opitý je aj v tejto chvíli. Noc strávi v policajnej cele a zrejme už v stredu pôjde pred sudcu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy