Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chlapcom sa nepáčil Filipov (31) pohľad, zbili ho
Zdielať na

Chlapcom sa nepáčil Filipov (31) pohľad, zbili ho

HUMENNÉ / Preto, že sa na nich pozrel, ho dobili. Tak dopadla nadránom potýčka pred jedným z humenských barov. 31-ročný Filip navyše ani nevie, komu môže za svoju hospitalizáciu v nemocnici poďakovať. Totožnosť páchateľov totiž nepozná ani polícia. Práve preto vás pri ich stotožnení prosí o pomoc.

Vybavovali si to ručne

K incidentu došlo v stredu okolo tretej nadránom. Keď 31-ročný Filip vyšiel z humenského baru, dovnútra sa chystala skupinka chlapcov. Tým sa ale údajne nepozdávalo, ako sa na nich pozerá. Chlapi, vraj potužení alkoholom, si to preto medzi sebou išli vybavovať ručne. Akurát že na Filipa ich bolo viac.

Zbiť ho mali dvaja mladí muži. Filip tvrdí, že sa bránil, ako sa dalo, no márne. Najviac mu dobili hlavu. Okrem modrín a pomliaždením má prasknutú lícnu kosť. "Ja si nič nepamätám, keď som dostal prvú, išiel som k zemi. Ale myslím, že som dostal aj kopanec," hovorí Filip. To však útočníkom nestačilo. Krátko potom, ako Filipa nechali bezvládne ležať na zemi, im do cesty prišiel ďalší mladík. Zbili aj jeho.

Ponúka odmenu

Polícia zatiaľ prípad rieši ako priestupok. Filipa totiž čakajú ďalšie vyšetrenia a stále tak nie je známa doba jeho liečenia. "Možno hovoriť o dosť veľkej brutalite, to znamená, že to nebolo nejaká facka medzi dvoma chlapmi, alebo nejaký drobný incident, že dáme si do nosa," informuje primár chirurgického oddelenia MUDr. Dušan Sukovský.

Prípad však s najväčšou pravdepodobnosťou bude prekvalifikovaný na trestný čin výtržníctva v súbehu s ublížením na zdraví, za čo hrozí až 3-ročné väzenie. Ak ste páchateľov spoznali, nahláste to na polícii. Za ich stotožnenie ponúka Filip finančnú odmenu.

Súvisiace články