Jasno
21°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Roland (37) vraj nenávidel Rómov, Dominik (†54) zomrel po hádke
Zdielať na

Roland (37) vraj nenávidel Rómov, Dominik (†54) zomrel po hádke

MALACKY / V obci Malé Leváre na Záhorí sa v nedeľu podvečer odohrala tragédia. Po hádke a bitky medzi Rolandom (37) a Dominikom (54) starší z nich zomrel. Prvotné informácie hovorili, že Roland dobil Dominika na smrť. Teraz je však všetko inak...

Príčina smrti: zlyhanie srdca

Dominik (54) zomrel po hádke a bitke s Rolandom (37) obci Malé Leváre na Záhorí. Podľa najnovších informácií pitva vylúčila cudzie zavinenie. Ako informovala policajná hovorkyňa Karina Považanová, "pravdepodobnou príčinou smrti muža bolo zlyhanie srdca."

Roland z Malých Levár nenávidí Rómov. Vždy, keď si vypije, útočí na 54-ročného Dominika a inak tomu nebolo ani v nedeľu podvečer. Muži sa stretli pred miestnou poštou a tam sa odohrala tragédia. Roland v zúrivosti dobil Dominika na smrť.

S miestnymi si rozumel... kým si nevypil

"Nezniesol cigánov, akýže bol kamarátsky," hovorí jedna z obyvateliek Malých Levár. "Večne bol ožratý, so ženou sa rozviedol, bil ju" hovorí druhá.

Roland žil v dedine od malička a s miestnymi rómami si rozumel. Chodil k nim aj na návštevy. Problémy s ním boli len vtedy, keď si vypil. Nielen Dominika, ale aj jeho ženu a 5 detí vždy napadol a slovne ich urážal. Aj v nedeľu krátko pred útokom sedel v miestnej krčme.

Päsťami ho udieral do tváre

Napadnutý Dominik kráčal po uličke medzi domami, keď sa k nemu z blízkej krčmy dobehol Roland. Nasledovala prudká hádka a potom bitka. Roland (37) na muža kričal, sácal ho a potom ho päsťami udieral do tváre. Keď obaja padli na zem, Roland sa rýchlo postavil a Dominika, ktorý mal už iba chrčať kopal do hlavy.

Celý útok vraj videl mladý muž, ktorý potom, ako privolal policajtov, utiekol. "Ja som tam prišiel a už traja ho oživovali. Chytil som ho a on už bol mŕtvy," hovorí Dominikov brat Roman. K bezvládnemu Dominikovi ihneď privolali záchranárov. Napriek tomu, že sa ho snažili oživiť nepodarilo sa im to. Muž mal vážne poranenia hlavy, ktorým krátko po útoku podľahol.

Rolanda už dostali policajti

"V súčasnosti sa na mieste nachádzajú vyšetrovatelia, ktorí vykonávajú prvotné neodkladné a neopakovateľné úkony. Až po ich vykonaní bude možné poskytnúť k prípadu bližšie informácie," povedala krátko po tragédii hovorkyňa KR PZ Bratislava Karina Považanová. Roland je už v rukách polície. Zároveň hľadajú aj svedka útoku, istého Andreja. Ako a prečo k útoku prišlo polícia vyšetruje.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy