Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rituálna samovražda moderátora Tesaříka (†53). Bol psychicky na dne!
Zdielať na

Rituálna samovražda moderátora Tesaříka (†53). Bol psychicky na dne!

BRATISLAVA / Boli to zvláštni ľudia, ktorí sa nás stránili. Aj tak vidia susedia manželov Tesaříkovcov. Verejne známy pár, ktorý spáchal rituálnu samovraždu. Známa lekárka a bývalý moderátor žili spolu v byte v centre Bratislavy.

Hviezda televíznych aktualít

Televízia JOJ včera prostredníctvom spravodajského portálu noviny.sk priniesla ako prvá informáciu o mimoriadnom nasadení bratislavských kriminalistov. Tí od pondelka večera vyšetrovali záhadnú smrť manželov. Teraz vyšlo najavo, že išlo o verejne známych ľudí.

Bronislav Tesařík moderoval v 90. tych rokoch spravodajskú reláciu Aktuality. Verejnoprávnu televíziu opustil po čistkách v roku 1998. Manželka Alena pracovala ako neurologička v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Tú však nedobrovoľne opustila pred troma rokmi. Ešte nedávno však boli podľa tvrdení známych obaja pracovne v Keni.

Kolega: Bol nevyrovnaný

"Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia," potvrdil hovorca policajného zboru Michal Szeiff. Vyzerá to však tak, že známi manželia zomreli dobrovoľne. Z výpovedi susedov navyše vyplýva, že sa stránili spoločenských kontaktov, žili uzatvorene a správali sa svojsky. "Boli čudní. Dištancovali sa od nás. V paneláku to nebýva zvykom," hovorí jedna zo susediek.

Polícii sa podľa dôveryhodného zdroja javí ako pravdepodobná verzia o samovražde.  Podľa zistení televízie JOJ bol totiž byt takmer prázdny. Jedinou výnimkou mala byť posteľ. Manželia vraj všetko rozpredali. V byte zostala len náboženská literatúra a list na rozlúčku.

Moderátor bol podľa bývalého kolegu z televízie v posledných rokoch psychicky nevyrovnaný. "Neveril si. Potom, čo skončil v politike, sa nevedel akoby nájsť. V istom období mal problémy s alkoholom. Z toho sa potom dostal," spomína novinár Jozef Hübel.

Podobný prípad

Mimochodom, rituálna samovražda otriasla nedávno aj susedným Poľskom. Nešťastná láska v štýle Rómea a Júlie bola pravdepodobne príčinou smrti iba 22-ročnej ženy.

Mladá žena z Dolného Sliezska sa rozhodla spáchať samovraždu priamo pri hrobe zosnulého priateľa. Ten spáchal samovraždu ešte v júni. A to preto, že im dve znepriatelené rodiny zakazovali spoločnú lásku. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA, RTVS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy