Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladíci (17,18) zabili taxikára, vraždu mali naplánovať
Zdielať na

Mladíci (17,18) zabili taxikára, vraždu mali naplánovať

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Liptovským Mikulášom cez víkend otriasla brutálna vražda 47-ročného taxikára. Našli ho blízko jeho auta v kaluži krvi. Z úkladnej vraždy obvinili troch stredoškolákov z rovnakého mesta. Sudca na banskobystrickom špecializovanom súde rozhodol, že pôjdu do vyšetrovacej väzby.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Na súd prišli s putami na rukách

Trojicu mladých mužov z Liptovského Mikuláša priviezli policajti krátko pred deviatou hodinou ráno do Banskej Bystrice. Andreja (17), Alexandra (17) a Ondreja (18) doviedli do budovy súdu s putami na rukách.

Prokurátor túto trojicu viní z úkladnej vraždy taxikára. Podľa našich informácií mali útok nožmi dopredu naplánovaný, večer sa dali taxíkom odviesť do oblasti Košarísk, dvaja ho zozadu bodli do krku, tretí do brucha. Vrahov krátko po útoku údajne niekto vyrušil a zmizli. REPORTÁŽ TU.

Taxikár vykrvácal na mieste

Taxikára nechali vykrvácať na mieste. Údajne mali v blízkosti aj náhradné oblečenie, plachtu aj kanister s benzínom. Prokurátor pre všetkých troch žiada väzbu. Podľa neho by sa totiž mohli skrývať, pokračovať v trestnej činnosti či ovplyvňovať svedkov.

Dvaja boli problémoví, tretí nie

Sedemnásťroční Andrej a Alexander boli žiakmi tretieho ročníka na gymnáziu. Boli to chlapci s problémovým chovaním. Správa o tom, že sú podozriví z vraždy však všetkých poriadne šokovala.

Obzvlášť bolestivé bolo toto zistenie pre jednu tunajšiu učiteľku matematiky, keďže Andrej je jej syn. Spolu s Alexandrom chodili oblečení v čiernom a verejne obdivovali zbrane, násilie a smrť. Škola nám k prípadu poskytla písomné vyjadrenie.

"Vyjadrujeme hlbokú ľútosť nad udalosťou, ktorá sa počas víkendu stala. Je to tragédia, ktorá sa prieči všetkým hodnotám našej školy, ktoré sa snažíme šíriť," píše sa v stanovisku liptovskomikulášského gymnázia.

Jediný plnoletý z trojice, 18-ročný maturant Ondrej, navštevoval do konca minulého týždňa strednú stavebnú školu. Podľa vyučujúcich bol tichý a skôr utiahnutý žiak. Spolužiaci, s ktorými sme sa rozprávali, na neho nepovedali jediné krivé slovo.

Ako mohli títo traja mladíci chladnokrvne naplánovať vraždu a na smrť dobodať človeka, ktorý im nijako neublížil, zostáva pre ľudí z ich okolia nevysvetliteľnou záhadou. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy