Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dôchodca (†71), ktorého postrelil syn, zomrel v nemocnici
Zdielať na

Dôchodca (†71), ktorého postrelil syn, zomrel v nemocnici

JELŠAVA / V Jelšave (okres Revúca) sa v nedeľu nehovorilo o ničom inom, ako o nočnej streľbe. Najskôr mal strieľať dôchodca, potom jeho syn. Smutným paradoxom je, že večer sa začal veľkou rodinnou oslavou. Tá sa však zmenila na drámu. Dôchodca zraneniam v nemocnici nakoniec podľahol.

Zraneniam po streľbe v Jelšave podľahol 71-ročný Ján, zo streľby je obvinený 50-ročný muž. Banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková informovala, že pôvodná trestno-právna kvalifikácia ublíženia na zdraví sa vzhľadom na úmrtie zmení, strelec bude čeliť obvineniu zo zločinu zabitia.

Syn strelil otca do hlavy

Tragédia sa stala približne dve hodiny po polnoci. Rodina sa pravdepodobne pohádala. Ako prvý mal zbraň vytiahnuť 71-ročný dôchodca a namieriť ju na priateľa svojej vnučky. 29-ročného Mareka guľka údajne zasiahla do ramena.

Zranený mladík ušiel, jeho zranenia podľa informácií televízie JOJ nie sú vážne. Týmto sa to ale neskončilo. Zbraň mal následne zobrať do rúk aj syn 71-ročného dôchodcu. 50-ročný Ján mal vystreliť a trafiť ho priamo do čela.

Strelec skončil v putách

"Záchranári našli postreleného muža v bezvedomí. Následkom streľby utrpel vážne vnútrolebečné poranenie a bol urgentne prevezený do revúckej nemocnice," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková-Krčová.

O postreleného muža sa postarali lekári v banskobystrickej nemocnici. Jeho stav bol údajne kritický. "Osoba podozrivá zo streľby bola zadržaná. Zbrane boli zaistené a budú zaslané na expertízne skúmanie,"  poskytla vyjadrenie k prípadu hovorkyňa krajskej polície v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Čo sa vlastne stalo

"Sú dve varianty toho, čo sa stalo. Prvá, že syn postrelil svojho otca. A druhá, že syn postrelil svojho otca preto, že jeho otec strelil do jeho zaťa,"  hovorí o možných príčinách obyvateľ Jelšavy. Ľudia v Jelšave však veľmi o nešťastí hovoriť nechceli. Nikto z nich však neočakával, že podobná tragédia sa stane práve v tejto rodine.

Tento prípad vyšetrujú policajti ako ublíženie na zdraví, zatiaľ však nikoho neobvinili. "Po následnej dohode s prokurátorom rozhodneme o ďalšom postupe vo vyšetrovaní. Bližšie okolnosti udalosti sú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov," dodala policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy