Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Divoká policajná naháňačka pri Novom Meste nad Váhom, strieľalo sa!
Zdielať na

Divoká policajná naháňačka pri Novom Meste nad Váhom, strieľalo sa!

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Policajti z Nového Mesta nad Váhom v noci zo stredy na štvrtok prenasledovali osobné auto s českými poznávacími značkami. Jeho vodič odmietal zastaviť a tak museli muži zákona strieľať. Uniknúť im chcel v susednom Česku. Vodič auta nakoniec zastavil a chcel ujsť do lesa. Spacifikovali ho a odovzdali českým kolegom. Vodič mal v sebe nielen množstvo alkoholu, ale pred jazdou užil aj drogy.

Divoká naháňačka a streľba

Vodič osobného auta uvidel na križovatke v obci Bošáci (okres Nové Mesto nad Váhom) policajtov. Okamžite zmenil smer jazdy a snažil sa im uniknúť. "Policajti začali najskôr vozidlo zastavovať pomocou svetelného znamenia Stop! Na to však vodič nereagoval a začal agresívne a rýchlo unikať," uviedla hovorkyňa krajskej polície Trenčín Elena Antalová.

Po dedinách sa rútil obrovskou rýchlosťou. Svojou jazdou ohrozoval ostatných vodičov. Policajti ho vyzývali, aby zastavil. Nič nepomáhalo. Museli teda vytiahnuť zbrane. "Policajti vystrelili trikrát do vzduchu, mimo obce a obývanej zóny. Vodič však unikal ďalej," dodala Elena Antalová.

Dráma pokračovala v Česku

Mieril k českým hraniciam. Myslel si, že ďalej ho policajti naháňať nebudú. Mýlil sa. "Policajti o tom, že naháňajú vozidlo na ich území, upovedomili svojich českých kolegov," upresnila policajná hovorkyňa Antalová.

Naháňačka teda pokračovala aj za hranicami. Vodič sa chcel schovať v lese. Muži zákona mu však boli v pätách. Policajti z Nového mesta nad Váhom prenasledovali červené auto až do Českej republiky. Naháňačka skončila až v obci Strání. "Videl som majáky a zobudil ma brechot psa. Počula som výstrely a krik," takto opisujú nočné udalosti obyvatelia českej obce.

Alkohol a marihuana

"25-ročný vodič vystúpil z vozidla a začal utekať do lesa. Policajti ho však chytili a spacifikovali," upresnila Antalová. O pár minút už boli na mieste aj českí policajti. Tí si prípad prevzali.

"Muž je podozrivý za jazdu pod vplyvom návykových látok. Nafúkal 1,8 promile a bol pod vplyvom marihuany," uviedla hovorkyňa zlínskej krajskej polície Jana Macaríková. Mladík skončil aj so svojim spolujazdcom v policajnej cele.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy