Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Divoká policajná naháňačka pri Prešove, padlo 15 výstrelov
Zdielať na

Divoká policajná naháňačka pri Prešove, padlo 15 výstrelov

FULIANKA, KAPUŠANY / Krkolomnú policajnú naháňačku v okolí Prešova ukončili až výstrely. Traja mladíci sa v aute bez evidenčných čísel dali na útek pred políciou. 17-ročný vodič nielenže nemal vodičský preukaz, ale nikto z prenasledovanej trojice nebol triezvy.

Auto "šoféroval" 17-ročný mladík

Traja mladíci si urobili dobrodružný výlet. Dvaja z nich nemali ešte ani 18. Po takmer dvojhodinovej krkolomnej jazde a výstreloch zo služobnej zbrane skrížili cestu posádke terénneho auta policajné posily.

Začalo sa to v dedine vzdialenej sedem kilometrov od miesta, kde ich dolapili. Hliadka si všimla podozrivé auto bez evidenčných čísel. Vodič namiesto toho, aby zastavil, dupol na plyn.

"Keďže vodič motorového vozidla na výzvy na zastavenie nereagoval, hliadka začala toto terénne vozidlo prenasledovať," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Mladíci boli zrejme opití

Traja mladíci, zjavne pod parou, skončili na najbližšom policajnom oddelení. Pri naháňačke sa neštítili ničoho. Neváhali ani vraziť do jedného z policajných áut. Mladíci si z policajtov v pätách zjavne nič nerobili. Z okien im ešte ukázali vztýčený prostredník.

S terénnym autom išli cestou-necestou i po poli. Podľa našich zistení si niektorí policajti všimli, ako sa počas jazdy zrejme vymenili za volantom. Keď ich dolapili, na sedadle vodiča sedel 17-ročný mladík, bez vodičáku.

Kým sa ich podarilo zastaviť, padlo asi 15 výstrelov. "17-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške. A to s výsledkom takmer dve promile," dodala Migaľová.

S ubúdajúcimi promile na policajnej stanici strácali aj guráž, ktorú ešte nad ránom v sebe mali. "Polícia k tomuto prípadu nateraz nebude poskytovať bližšie informácie," povedala Migaľová.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy