Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Michal (30) unikal 50 kilometrov, nafúkal 2,5 promile
Zdielať na

Michal (30) unikal 50 kilometrov, nafúkal 2,5 promile

ORAVSKÁ POLHORA / 30-ročný Michal z Oravskej Polhory si to u policajtov poriadne zavaril. Na diaľnici D1 ho chcela skontrolovať policajná hliadka, no on namiesto zastavenia, dupol na plyn. Začala sa desiatky kilometrov dlhá naháňačka, počas ktorej padli aj výstrely. Ako sa neskôr ukázalo, vodič unikal, pretože bol poriadne opitý.

Nezastavili ho ani výstrely

Podľa našich informácií sa 30-ročný murár vracal z Rakúska domov na Oravu, keď ho na diaľnici pri Trnave zastavovala policajná hliadka. Vodič však dupol na plyn a šialenou rýchlosťou sa snažil policajtom ujsť.

K zastaveniu ho neprinútili ani varovné výstrely do vzduchu. Až pri Novom Meste nad Váhom, teda po vyše 50 kilometroch zišiel z diaľnice. Policajti strieľali opäť, no tentokrát už mierili na auto.

Na pumpe si kúpil kartón piva

"Policajti vystrelili na unikajúce vozidlo a zasiahli ľavú zadnú pneumatiku. Vodič sa po zastavení pokúsil o útek do blízkeho lesa," povedala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Policajti však nemali žiadny problém tackajúceho sa muža dobehnúť a konečne zatknúť.

Vodič mal v dychu takmer dva a pol promile alkoholu. Podľa našich informácií si na pumpe kúpil kartón piva a za volantom pil jednu fľašku za druhou. "Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu obvinil 30-ročného Michala z Oravskej Polhory z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky,“ dodáva Antalová.

"Sudkyňa vydala trestný rozkaz, ktorým obvinenému uložila peňažný trest vo výmere 3 000 € a súčasne aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu na dobu 60 mesiacov," dodal hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy