Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Petra (20) naháňali policajti, nafúkal takmer 3 promile
Zdielať na

Petra (20) naháňali policajti, nafúkal takmer 3 promile

MLYNČEKY / Dvaja 20-roční mladíci zamestnali kežmarských policajtov. Nereagovali na výzvy a autom sa snažili ujsť. Nezastavili ich ani výstrely. Za obcou Mlynčeky sa však ich šialená jazda skončila.

Padli aj varovné výstrely

Za volantom auta smerujúce z Kežmarku do obce Mlynčeky sedel 20-ročný Peter. Keď ho chceli kežmarskí policajti skontrolovať, dupol na plyn a začal hliadke unikať. Nereagoval ani na svetelné výzvy na policajnom vozidle, a tak padli výstrely.

No ani tie mladého muža nezastavili, prešiel veľkou rýchlosťou cez Mlynčeky a pokračoval po lesnej ceste. Niekoľko sto metrov za obcou Mlynčeky dvadsaťročný Peter auto odstavil. So svojím 20-ročným spolujazdcom Mirom sa dali do lesa na útek.

Asi veľmi nepočítali s kondičkou kežmarských "obvoďákov", po pár metroch ležal na zemi spolujazdec Miro. Ten mal v dychu približne 2 promile. Následne chytili aj vodiča Petra. Ten sa bránil, a tak skončil s putami na rukách. Odmietol na mieste dychovú skúšku, no v policajnej cele si to rozmyslel. Nafúkal takmer 3 promile. 

Opitý nešoféroval 1-krát

Toto nebolo prvýkrát, čo Peter jazdil opitý. Len pred dvomi týždňami ho policajti zastavili v Kežmarku a nafúkal vyše jedno promile. "Mužovi bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo na dobu dvanástich mesiacov," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

A to nebolo všetko. Ďalej bol právoplatne odsúdený na tri mesiace nepodmienečne s podmienečným odkladom na jeden rok. Nočná naháňačka ale asi potvrdila, že mladý Peter si z trestu veľa nerobil. Sudca by mal v najbližších hodinách rozhodnúť o výške trestu.

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy