Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitý muž chcel zraziť policajta. Fúkať odmietol
Zdielať na

Opitý muž chcel zraziť policajta. Fúkať odmietol

TRENČÍN / Majáky, výstrely a útok na policajta. Tak nejako to v noci vyzeralo v rekreačnej oblasti Zelená voda. Podozrivý vodič mal z miesta unikať rýchlosťou viac ako 200 kilometrov za hodinu.

Namiesto zastavenia, dupol na plyn

Nezmyselným volaním o pomoc sa skončila nočná naháňačka policajtov so 40-ročným Igorom z Nového Mesta nad Váhom. Podľa našich informácií tento muž strávil sobotu na tenisovom turnaji v rekreačnom stredisku Zelená voda, na ktorom toho vraj veľa popil. Pred polnocou sadol do svojho kabrioletu, pričom pri vychádzaní z areálu ho chcela zastaviť a skontrolovať policajná hliadka.

Namiesto zastavenia však vodič dupol na plyn a s autom si to namieril priamo na  policajta. Ten musel v poslednej chvíli odskočiť do kríkov, inak by skončil pod kolesami. Šokovaní policajti ihneď zalarmovali posily a začali auto naháňať.

Na auto vystrelili 15-krát

"Policajná hliadka opakovane vyzývala vodiča na zastavenie auta, pričom vodič na výzvy nereagoval. Hliadka použila v zmysle zákona na zastavenie unikajúceho vodiča služobnú zbraň,“ informuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

Niekoľko presne mierených strieľ skončilo v dvoch pneumatikách unikajúceho vozidla. Šialeného vodiča však ani toto nezastavilo. Dostal sa až na diaľnicu D1 a uháňal údajne až 230 kilometrovou rýchlosťou. Policajtom sa ho podarilo zastaviť po asi 12tich kilometroch. Na auto vystrelili celkom 15-krát.

"Vodič auta značky Audi A4 sa odmietol podrobiť dychovej skúške,“ dodáva Kudlička. Odmietnutie dychovej skúšky znamená v podstate priznanie sa k opitosti a okrem útoku na verejného činiteľa tak bude zrejme obvinený aj z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy