Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Otrasné! Policajní nováčikovia zastrelili chlapca (†14)
Zdielať na

Otrasné! Policajní nováčikovia zastrelili chlapca (†14)

NEW YORK / Po zásahu policajného nováčika zomrel 14-ročný chlapec. Začínajúci policajt sa po zastrelení tínedžera psychicky zrútil. Rodina a príbuzní obete strážcov zákona preklínajú a žiadajú spravodlivosť. Policajný šéf však konanie neskúseného policajta obhajuje.

Mladík prenasledoval dvoch mužov

Všetko sa to odohralo v uliciach newyorského Bronxu. 14-ročný mladík so zbraňou v ruke prenasledoval dvoch mužov. Ich naháňačku zachytili aj bezpečnostné kamery. Výstrely z mladíkovej zbrane začuli aj dvaja policajti. 

Tínedžer neposlúchol ich výzvy, aby zastavil streľbu. Namiesto toho zbraň namieril na nich. "Pozrite na to krásne dieťa, na mladého muža. Krásneho s potenciálom," hovorí príbuzná obete.

Douse (14) podľahol strelnému poraneniu okamžite. Na mieste tragédie jeho známy zapaľovali sviečky a nechávali na adresu polície nenávistné odkazy. policajt, ktorý mladíka zastrelil slúžil na polícii od februára.

Policajný nováčik skončil u psychiatra

Po incidente skončil u psychiatra. "Po ulici beží mladík so zbraňou v ruke a strieľa po ľuďoch. Dôstojníci ho vyzvali, aby prestal a odložil zbraň. On však vystrelí znova. Čo iné by ste od dôstojníka očakávali, nech by mal akékoľvek skúsenosti," hovorí policajný dôstojník Raymond Kelly.

Policajné oddelenie vyjadrilo nad incidentom v Bronxe ľútosť. Zároveň však zverejnila kriminálnu minulosť iba 14-ročného zastreleného mladíka. Nezákonné držanie zbrane, napadnutie a vyhrážanie. Pred niekoľkými mesiacmi dokonca čelil obvineniu z pokusu o vraždu. prípad však pre  nedostatok dôkazov a neschopnosť svedka vypovedať odložili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy