Polojasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Osadníci po sebe hádzali dosky, schytal to aj policajt
Zdielať na

Osadníci po sebe hádzali dosky, schytal to aj policajt

MICHALOVCE / V sobotu (3. 8.) došlo vo večerných hodinách k nepokojom v michalovskej rómskej osade. Strhla sa tam hromadná bitka.

Do nepokojov sa zapojilo 100 osadníkov

„Približne o 20.15 hod. boli policajné hliadky vyslané do osady na Mlynskú ulicu v Michalovciach, kde malo dôjsť k hromadnej bitke. Po príchode na miesto hliadky zistili, že skupina približne 100 miestnych obyvateľov navzájom na seba fyzicky útočí, pričom hádžu po sebe palice a dosky,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa hovorkyne tam ešte pred príchodom polície došlo k zraneniu 27-ročného muža, ktorý mal bodnú ranu v ramene. Počas zákroku polície jeden muž z rozvášneného davu bezdôvodne zaútočil na policajta a spôsobil mu povrchové poranenie.

Útočník využil situáciu, keď sa policajt na krátku dobu otočil k davu chrbtom. Po tomto incidente sa polícii situáciu v osade podarilo upokojiť bez použitia donucovacích prostriedkov. Osadu monitorovala aj počas noci.

Nepokoje pokračovali aj v noci

„Krátko pred 23.00 h vyšli dvaja muži na ulicu, ozbrojení palicou a tyčou vykrikovali a rušili nočný pokoj. Policajná hliadka ich vyzvala, aby upustili od protiprávneho konania. Dvojica výzvu neuposlúchla a jeden z mužov sa dal na útek. Polícia oboch mužov vo veku 26 a 42 rokov zaistila a eskortovala na policajné oddelenie, nakoľko sa dopustili priestupku proti verejnému poriadku,“ dodala Mésarová.

Po tomto incidente zostala situácia v osade pokojná. V súvislosti s útokom na policajta vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa.

Desiatky policajtov a kukláčov  obsadili najväčšiu osadu v Michalovciach aj tento pondelok. Údajne napäté vzťahy dvoch znepriatelených rodín sa vyostrili do obrovských rozmerov. Vzájomné nezhody sa rozhodli riešiť sekerami, lopatami či železnými tyčami. VIAC VO VIDEU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy