Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti na zmrzline. Zaparkovali na autobusovej zastávke
Zdielať na

Policajti na zmrzline. Zaparkovali na autobusovej zastávke

LUČENEC / Ľudia v horúčavách privítajú hádam akúkoľvek možnosť osvieženia. Ťažké to majú aj policajti, ktorí musia nosiť uniformy, takže im je teplo asi dvojnásobne. Dvaja lučeneckí policajti sa preto stavili na zmrzlinu. To je celkom v pohode, no zaparkovali na autobusovej zastávke a pred priechodom pre chodcov

Zmrzlina vôbec nevadí

Na zábere, ktorý nám poslal divák, vidieť dvoch mestských policajtov, ktorí si vychutnávajú zmrzlinu. Na tomto by ani nebolo nič zvláštne, veď je veľké teplo ... avšak, policajti parkujú na mieste, kde je to zakázané.

"Každý z nás je človek, každý z nás má právo na omyly. Ale predsa len, oni sú predstavitelia zákona, tak by mali ísť príkladom," tvrdí dopravný analytik Maroš Palesch. Policajné auto stojí na autobusovej zastávke a plus, ešte aj pred priechodom pre chodcov.

Neboli tu na zmrzlinu, boli na zákroku

"V prípade ak sa vodič dopustí takýchto priestupkov, hrozí mu pokuta až do výšky 60 eur," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková. Šéf mestských policajtov tvrdí, že jeho kolegovia tu neboli na zmrzlinu, ale na zákroku. "Mnohokrát dostávame telefonáty, ktoré sa týkajú znečistenia tohto verejného priestranstva," hovorí náčelník MSP Ján Tuček.

Nič to však nemení na situácií, že na zábere je jasne vidieť ako sa policajti občerstvujú zmrzlinou a pritom stoja v zákaze. "Mestská polícia ako taká, má výnimku zo zákona. Myslím si, že aj toto parkovanie je v súvislosti s nejakým zákrokom. Pokiaľ to tak nie je, tak vec budem riešiť," dodáva Tuček.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy