Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dozorcovia vraj pomáhali Piťovcom!
Zdielať na

Dozorcovia vraj pomáhali Piťovcom!

BRATISLAVA / Dvaja dozorcovia vraj pomáhali údajnému mafiánovi Miroslavovi A. ovplyvňovať svedkov. Člen skupiny bratislavského podsvetia, ktoré polícia označuje ako Piťovci, mal pomocou zamestnancov väznice posielať listy svedkom, ktorí mali vypovedať v jeho prospech. Informovala ako prvá TV Markíza.

Listami si pripravoval svedkov

Do prípadu sú zapletení aj traja právnici, ktorí mali listy spoza mreží vynášať. Jeden z nich skončil vo väzbe. Ide o jedného dozorcu a jednu dozorkyňu, ktorých už prepustili zo zamestnania. Listy potom ďalej distribuovali advokáti.

Podľa polície si týmito listami pripravoval svedkov. Napísal im, ako majú svedčiť a čo majú pred policajtmi rozprávať. Listy, ktoré posielal po dozorcoch, vraj preberali a distribuovali traja advokáti. Všetci sú obvinení a jeden z nich skončil vo väzbe. Informuje TV Markíza.

Prečo mu dozorcovia pomáhali?

Dozorcov, ktorí takto pomáhali údajnému mafiánovi, už vyhodili zo zboru. Stále však nie je oficiálne jasná ich motivácia, prečo robili obvinenému mužovi poslíčkov. Polícia skúma, či sú za tým peniaze alebo iné dôvody.

Miroslava A. zatkli počas rozsiahlej policajnej akcie proti podsvetiu v novembri 2011. Obvinený je z ekonomickej trestnej činnosti.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy