Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič (28) si to namieril na policajtov, zasiahli spolujazdca
Zdielať na

Vodič (28) si to namieril na policajtov, zasiahli spolujazdca

ŽIRANY / V obci Žirany (okr. Nitra) strieľali policajti na unikajúce auto. To predtým takmer zrazilo jedného z nich. Hliadka pri streľbe zasiahla spolujzadca. Jeho kamarát sa radšej išiel sám prihlásiť na políciu.

Dvaja muži mali za dedinou kradnúť drevo. Polícia, ktorá dostala túto informáciu, ich chcela zadržať na poľnej ceste. Keď sa ale priblížilo ich auto, začala sa naháňačka. Tá skončila streľbou. "Len behali auťáky hore dole," hovorí svedok.

Auto namierili proti hliadke

Muži, ktorí unikali pred políciou, namierili svoje auto proti hliadke. Tá sa ich pokúšala zastaviť. Policajti potom na nich v týchto miestach niekoľkokrát vystrelili. "Na výzvy polície vodič nereagoval, preto bola v zmysle zákona použitá služobná zbraň, z ktorej policajt vystrelil štyri varovné výstrely," uviedla hovorkyňa polície Božena Bruchterová.

Muži unikali smerom do dediny. Naháňačka preto pokračovala ďalej. Keď odmietali zastaviť, policajt strieľal smerom na ich auto. "Následne dvakrát vystrelil na vozidlo, pričom zasiahol ľavé zadné dvere. Následkom čoho došlo k zraneniu spolujazdca," hovorí Bruchterová.

Pred políciou muži utiekli

Muži vyskočili z auta a podarilo sa im pred hliadkou utiecť.  Postrelený muž mal ale príliš vážne zranenie. Jeho kamarát ho preto radšej priviedol na lekársku pohotovosť.

Postreleného muža prijali v skorých ranných hodinách vo Fakultnej nemocnici v Nitre, kde ho museli ošetriť. Podľa našich informácii utrpel trieštivú zlomeninu pätovej kosti.

Vodič (28) sa prihlásil na polícii

Vodič ktorý riadil unikajúce auto a takmer zrazil hliadku, sa potom išiel prihlásiť na políciu. "Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Nitry obvinila 28-ročného muža zo zločinu útoku na verejného činiteľa," dodala Bruchterová. Za to mu hrozí trest až na osem rokov väzenia. Jeho kamarát, ktorý bol v aute ako spolujazdec zatiaľ v prípade vystupuje v pozícii svedka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy