Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dva mesiace po streľbe na študentov: Ani auto, ani vodičák, ani výsledok
Zdielať na

Dva mesiace po streľbe na študentov: Ani auto, ani vodičák, ani výsledok

BRATISLAVA / Prípad zbytočnej streľby na auto plné študentov, ktorý sa stal ešte pred dvoma mesiacmi, spustil vlnu kritiky smerom na políciu. Po čase sme sa stretli s hlavným aktérom nešťastného incidentu, vysokoškolákom Matúšom. Stále nemá vodičák, ani auto.

Inšpekcia ukončila vyšetrovanie

Inšpekcia ministerstva vnútra ukončila svoje vyšetrovanie. Niekto bude potrestaný, pretože k zákroku vôbec nemalo prísť. Stále je tu ešte ale sťažnosť rodičov na to, ako sa policajti správali k študentom po zákroku.

A ňou sa musí inšpekcia zaoberať. Rodičia totiž dlhé hodiny nič nevedeli o svojich deťoch preto, lebo ich polícia zadržiavala, aj keď už bolo dávno jasné, že to bol omyl. Sťažnosťou chcú celému Slovensku vyslať signál, že sa to môže stať komukoľvek z nás. "Teším sa teda na výsledky," hovorí Matúš.

Na odobratie vodičáku si našli iný dôvod

Matúš auto šoféroval. Nikto si ho ani nevyžiadal na zdokumentovanie miery poškodenia. Tak si ho dal sám do servisu. Dva mesiace po streľbe stále nemá auto, ani vodičák. Ten mu zobrali za neuposlúchnutie výzvy na zastavenie. Neskôr si ale polícia našla iný dôvod. "V rozhodnutí bolo napísané, že som neuposlúchol výzvu policajta a že som išiel neodôvodnene v ľavom jazdnom pruhu 13 kilometrov," tvrdí Matúš.

Videozáznam nie je pre verejnosť

To zrejme dokazuje videozáznam, ktorý by mohol verejnosti objasniť aj spor, či skutočne Matúš s ďalšími tromi pasažiermi pred policajtmi unikal. Záznam však môžu vidieť len vyšetrovatelia. "Videozáznam bol zhotovený na služobné účely, nie na účely správneho konania," uviedla Lucia Kirinovičová, hovorkyňa ministerstva vnútra.

"Myslím, že majú čo skrývať. Lebo ja sa nebojím toho, aby ho zverejnili. Ak bude treba, tak podám aj trestné oznámenie, aby som ho získal," hovorí Matúš. Mladý študent ani nevie, kedy mu vodičák vrátia. No ako sám hovorí, je rád, že žije. Guľka z policajnej pištole ho totiž mohla zabiť. 

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Študenti_streľba_auto_polícia

TV JOJ, Dárius Haraksin

Súvisiace články

Najčítanejšie správy