Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba na študentov. Spoločná sťažnosť rodičov
Zdielať na

Streľba na študentov. Spoločná sťažnosť rodičov

BRATISLAVA / Opäť sa vraciame k streľbe na auto so študentami spred niekoľkých dní. Zistili sme totiž ďalšie skutočnosti, ktoré stoja za zmienku. Polícia sa totiž až do vyšetrenia inšpekciou nebude k prípadu vyjadrovať. Nejasnosti však rodičov vyburcovali. K čomu?

Ak si to vymysleli, budú trestať

O pondelňajších neželaných zážitkoch študentov s políciou sme sa napočúvali za celý týždeň dosť. Rodičia si po návrate detí z Brna vypočuli celú verziu. Povedali si stačilo. "Ideme sa stretnúť s právnikom a budeme sa sťažovať, aby sme to mali aj na papieri," hovorí Jergušova matka.

Rodičia sa spojili. Idú sa sťažovať. Chcú si vypočuť druhú stranu. Ak sa preukáže, že si ich deti všetko vymysleli, budú trestať. "Tak moja dcéra dostane facku, Matúšovi vynadám a dúfam, že sa z toho poučia na celý život. Ale nech mi to dokážu. Ja verím mojim deťom!" tvrdí zase mama Vierky.

Bola porušená ľudská dôstojnosť

Rodičia poslali podnet na inšpekciu ministerstva vnútra. Hovorí jednoznačne. Pri zásahu bola hrubo porušená ľudská dôstojnosť. Polícia si však myslí niečo iné. Za postupom si plne stojí.

Zaujímavé preto bude sledovať, ako vysvetlí, prečo Matúšovi vlastne zobrali vodičák. Podľa experta na to totiž nemali právo. "Neuposlúchnutie výzvy policajta nie je podľa zákona dôvodom na odobratie vodičského preukazu," tvrdí právnik Peter Lukášek.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy