Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba na študentov! Rodičia zúria, polícia mlčí
Zdielať na

Streľba na študentov! Rodičia zúria, polícia mlčí

BRATISLAVA / Podrobnosti okolo postupu polície v prípade streľby na študentov na diaľnici stále nie sú vyjasnené. Policajti strieľali na nič netušiacich študentov. Napokon vodičovi odobrali vodičský preukaz a zostalo mu prestrelené auto.

Polícia im prikázala vypnúť telefón

Nové skutočnosti však vyrážajú dych. "Syn mi telefonoval, že ho zastavila polícia na diaľnici medzi Bratislavou a Brnom, išiel do školy. Má rozstrieľané auto, že po ňom strieľali," hovorí Matúšov otec, ktorý prežil hodiny strachu o jeho život. Policajti mu totiž prikázali vypnúť mobil a nemohol sa tak spojiť so svojou rodinou. "Keby tá strela bola trošičku kolmejšia tak úplne zasiahne do chrbta to dieťa," dodáva pán Sabo, otec Matúša.

Volal 158, s tým, že po jeho dieťati strieľali. 15 minút sa snažil spojiť s niekým kompetentným. Vzdal to. Vyhľadal teda kontakt na internete. Spojil sa so šéfom inšpekcie západ. Po pol hodine mu riaditeľ volal späť. "Že pán Sabo. Vec som preveril, na diaľnici sa stalo to, že váš syn unikal pred policajtmi, a preto strieľali do jeho auta. Tak hovorím, pán plukovník tuším je, to hádam nemyslíte vážne. Že moje dieťa unikalo pred políciou a teraz ho idú zastreliť," dodáva Matúšov otec.

Kaliňák: Tento prípad nie je ani ničím výnimočný

Za pol hodinu bol teda prípad uzavretý. Inšpekcia zatiaľ žiadny podnet nedostal a keď dostane tak ho preverí. Minister zásah obhajuje tým, že Matúš chcel utiecť. A podobne skončí každý, kto sa zachová podobne ako on. "Myslím, že tento prípad nie je ani ničím výnimočný," hovorí minister vnútra Robert Kaliňák.

"Polícia v snahe nájsť muža, ktorý by mohol vniesť viac informácií do prípadu dvojnásobnej vraždy na Orave, pracovala s operatívnymi informáciami a preverovala všetky možnosti, adresy i vozidlá, kde by sa osoba mohla zdržiavať," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Katarína Považanová.

Stále však nie je vysvetlených množstvo otázok. Už druhý deň sa márne snažíme získať vyjadrenie polície v Žiline, kde pátranie po aute vyhlásili. Auto pred šiestimi rokmi vlastnil muž, po ktorom zrejme išli. "Tisíc vecí je prepísaných na niekoho iného, tým, že sa zmení auto ešte neznamená, že nemusí prestať byť podozrivé," hovorí Kaliňák.

Prípad prešetruje inšpekcia

Pýtali sme sa aj policajného prezidenta, či by nechcel zákrok vysvetliť. Oznámil, že prípad už prešetruje inšpekcia. "Vzhľadom na to, nebude možné momentálne poskytnúť k tomu nejaké bližšie informácie, chceme počkať na závery tohto prešetrenia," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar. "Dúfam, že to nakoniec neskončí tak, že sa moje koleso odrazilo od policajtovej pištole, alebo niečo podobné," hovorí Matúš, na ktorého auto polícia vystrelila. 

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Študenti_streľba_auto_polícia2

TV JOJ, Dárius Haraksin

Súvisiace články

Najčítanejšie správy