Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
ZÁZNAM. Polícia hľadá vraha, strieľala po aute so študentami
Zdielať na

ZÁZNAM. Polícia hľadá vraha, strieľala po aute so študentami

BRATISLAVA / Policajti výstrelmi zastavili auto, ktoré pred časom patrilo Milanovi Ďurišovi (36), hľadanému v súvislosti s dvojnásobnou vraždou na Orave. Ako prvý o tom informoval portál denníka Nový čas www.cas.sk.

Niekoľko varovných výstrelov do vzduchu vypálili dopravní policajti v pondelok okolo 19-tej hodiny na diaľnici D2 pri Kútoch (okres Senica). Modrý VW Passat s evidenčným číslom okresu Senec sa im podarilo zastaviť.

Najprv zastavil, potom unikal

Policajná hovorkyňa KR PZ v Bratislave Karina Považanová informovala, že vodič auta, po ktorom bolo vyhlásené pátranie, na výzvu policajtov zastavil vozidlo pri krajnici. Stalo sa tak asi dva kilometre pred slovensko-českými hranicami. "Avšak v momente, keď sa policajti blížili k vozidlu, vodič šliapol na plyn a začal unikať. Policajti preto použili služobnú zbraň a vystrelili aj niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Keďže na ne ale vodič nereagoval, tak policajti použili proti unikajúcemu vozidlu služobnú zbraň," opísala situáciu policajná hovorkyňa.

4-členná posádka vysokoškolákov

V aute sedeli štyria ľudia, išlo o skupinu vysokoškolákov. Nikto z nich nebol zranený. Príslušníci ich odviezli na najbližšiu policajnú stanicu. Štáb TV JOJ s nimi zaznamenal rozhovor, ktorý vám v priebehu dňa ponúkneme.

Podľa www.cas.sk auto pred časom patrilo podnikateľovi Milanovi Ďurišovi (36), po ktorom polícia pátra od víkendu v súvislosti s dvojnásobnou vraždou v Zuberci na Orave. Ďuriš, ktorého hľadajú policajti na celom Slovensku, však v aute nebol. Auto po krátkom čase z miesta zastavenia odišlo v sprievode troch policajných áut. Toto vozidlo malo patriť Ďurišovi pred šiestimi rokmi a tiež má pri seneckej ŠPZ trojčísilie 111 ako to, na ktorom jazdí teraz.

Zavraždenú dvojicu, Petra († 38) a Jarmilu († 52) z Bratislavy, našli v sobotu so smrteľnými strelnými poraneniam hlavy v penzióne v Zuberci (okres Tvrdošín). Polícia v súvislosti s týmto prípadom vyhlásila pátranie po expriateľovi zavraždenej Milanovi Ďurišovi (36), ktorý môže byť ozbrojený.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy