Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rakúšan si myslel, že je Niki Lauda. Zastavila ho streľba
Zdielať na

Rakúšan si myslel, že je Niki Lauda. Zastavila ho streľba

MALACKY / Šialená jazda, majáky a streľba. Takto to v noci vyzeralo na Záhorí. Všetko to spôsobil 47-ročný Rakúšan. Ten v Malackách vo veľkej rýchlosti obehol policajnú hliadku a napokon odmietol zastaviť. Pri zatýkaní bol ako v tranze. Podarilo sa nám zistiť, že vodič mal pred streľbou na Záhorí nehodu v Česku.

Vodič na výzvy nereagoval, zaradil spiatočku...

Nebezpečne rútiace sa auto spozorovali policajti, ktorí v meste hliadkovali. Keď ich vodič videl, ani len nepribrzdil, len ich obišiel a so zapnutými výstražnými svetlami pokračoval v jazde. Prechádzal však z pruhu do pruhu a ohrozoval ďalších vodičov. Policajti vyrazili za ním a vyzvali ho aby zastavil, on však nereagoval a smeroval na Stupavu.

Hliadka preto ihneď žiadala o posily. Priamo v obci ho už čakali a zatarasili mu cestu. Keď dorazili aj prenasledujúci policajti, jeden z nich išiel k vodičovi a chcel, aby vystúpil. "Vodič na výzvu nereagoval, dal spiatočku. Policajt spadol na zem," informuje hovorkyňa policajného zboru Karina Považanová.

19 striel do zadných pneumatík

Muž stále cúval a narazil do policajného auta stojaceho za ním. Potom zaradil rýchlosť, obišiel ďalšie blokujúce vozidlo a nezastavil ho ani policajt stojaci pred ním. Keďže všetky výzvy na zastavenie zlyhali vystrelili 3-krát do vzduchu.

Vodič stále na výzvy polície nereagoval a nezastrašili ho ani varovné výstrely a ani výstrely do pneumatík. Privolané boli preto ďalšie posily. To už ale so svojím BMW smeroval cez Stupavu na Záhorskú Bystricu, kde odbočil na Bory, Devínsku Novú Ves a pokračoval na diaľnici D2 v smere na Českú republiku.

"Vzhľadom k tomu, že vodič aj na diaľnici D nerešpektoval výzvy polície, použili 19 výstrelov mierených do zadných pneumatík," dodáva Považanová.

Vôbec nevedel, kde je

Následkom niekoľkých striel sa na aute uvolnila pneumatika, no v šialenej jazde stále pokračoval. Privolané ďalšie hliadky napokon vozidlo zablokovali. Po zastavení však z auta odmietal vyjsť a na policajtov bol agresívny. Odmietal spolupracovať, rozhadzoval rukami, bol ako v tranze.

Podľa našich informácií nechcel rozprávať, dokonca ani nevedel, kde je. Podarilo sa nám zistiť, že pred touto naháňačkou mal podvečer nehodu v Čechách. Po zaplatení pokuty zjavne  pokračoval na Záhorie. 47 ročný Rakúšan  je na policajnej stanici, kde ho vypočúvajú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy