Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajná naháňačka sa skončila kotrmelcami
Zdielať na

Policajná naháňačka sa skončila kotrmelcami

ČÓTFA / V okrese Dunajská Streda stále pátrajú po zlodejovi áut, ktorého v stredu naháňala policajná hliadka. Hon na zlodeja sa skončil vážnou dopravnou nehodou. Auto vyletelo do poľa, kde sa trikrát prevrátilo, ale posádka akoby zázrakom vyviazla bez zranení.

Ocitol sa v aute s policajtami

Dvadsaťdeväťročný majiteľ auta pre nahlásenie krádeže v obci Jahodná musel cestovať na policajné oddelenie do Dunajskej Stredy autobusom. Následne sa tak ocitol v havarovanom policajnom aute spolu s príslušníkmi.

Po nehode mu ľahké zranenia ošetrili privolaní záchranári. "Záchranári po prvotnom ošetrení previezli 29-ročného muža s povrchovým poranením hlavy do nemocnice v Dunajskej Strede," uviedol hovorca operačného strediska ZZS Boris Chmel.

Na výzvu nereagoval

Naháňačka sa začala potom, ako išli policajti s poškodeným mužom situáciu preveriť. Potom, ako zbadali ukradnuté vozidlo, vyzvali vodiča, aby zastal. "Na policajnú výzvu nereagoval a v jazde pokračoval. Vzápätí došlo k nehode služobného auta," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

Páchateľ na ukradnom vozidle skončil o pol kilometra ďalej od havarovaného policajného auta. Opel Vectra totiž uviazol v bahne, páchateľ tak musel ujsť po svojich. "Nadriadení vykonali kontrolu policajtov a porušenie predpisov ani požitie alkoholu nezistili," dodala Linkešová.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže. Škodu na ukradnutom vozidle Opel Vectra odhadli na 500 eur. Auto vrátila polícia 29-ročnému majiteľovi. Páchateľ je však stále na úteku. Za prečin krádeže hrozí doposiaľ neznámemu páchateľovi trest až do dvoch rokov vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy