Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Divoká policajná naháňačka pri Seredi, padlo 30 výstrelov!
Zdielať na

Divoká policajná naháňačka pri Seredi, padlo 30 výstrelov!

VEĽKÝ GROB / Policajti museli 30-krát vystreliť na vlamačov, ktorí skoro ráno vykradli potraviny vo Veľkom Grobe. Desiatky kilometrov ich naháňalo šesť policajných hliadok. Všetko ukončili až dobre mierené výstrely z policajných zbraní.

Zlodeji v potravinách

"My sme ráno išli otvoriť predajňu. Neviem ešte nič, ešte sme neboli v predajni. Čakáme stále na vyšetrovateľa." Toto bola reakcia šokovaných predavačiek, ktoré pred predajňou čakali policajti a rozhádzaný tovar z obchodu.

Do potravín v centre Veľkého Grobu sa traja zlodeji vlámali o 5-tej ráno. Do prevádzky sa dostali tak, že vyrezali pánty na dverách do skladu predajne.

Divoká policajná naháňačka

Podozrivý pohyb si všimol svedok, ktorý okamžite zatelefonoval na políciu. Na miesto postupne vyrazilo šesť policajných hliadok, ktoré sa rozostavali na trase predpokladaného úniku páchateľov. Hliadka zo Sládkovičova začala prenasledovať auto smerom na Sereď. K naháňačke sa pridali hliadky z Galanty a z Jelky. Policajti zo Serede zablokovali cestu a použili varovné výstrely. Zlodeji nezastali a pred Veľkou Macou odbočili na poľnú cestu a policajtom naďalej unikali. Dôvod? Ich auto bolo vo výkonnej športovej úprave.

"Policajti na zastavenie unikajúceho auta VW Passat použili služobné zbrane. Varovné výstrely a policajná streľba na vozidlo zastavila mužov na začiatku obce Dolná Streda," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Trnave Mária Linkešová.

Zastavilo ich až 30 výstrelov

Policajti museli na zlodejov vystreliť až 30 nábojov. Zlodeji už nemali šancu na aute ísť ďalej. Celé bolo dostrieľané, malo prestrelenú aj nádrž. Z auta policajti vytiahli 3 osoby, jeden zo zlodejov bol údajne zranený v oblasti brucha. V aute sedela "veľká ryba" zo Serede. 39-ročný Patrik S. ktorý už v minulosti bol trestaný za podobnú trestnú činnosť. "Keď som išiel okolo, už tu boli policajti. Auto bolo rozstrieľané. Vykladali z neho cukor, kávu, mobily, tablety a ostatné veci," povedal svedok Michal Borovička.

Podľa informácii, ktoré sme do tejto chvíle mali, všetci traja muži ešte neboli obvinení. Zatiaľ sú len podozriví z prečinu krádeže vlámaním. Za čo im hrozia len dva roky basy. Je možné, že sa dočkajú vyššieho trestu. V aute mali mať zbraň, ohrozili policajtov a na výzvu nezastavili.

Téme sa venuje reportér Juraj Hajdin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy