Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Študent (17) chcel vystrieľať školu v Bratislave, všetko bolo inak!
Zdielať na

Študent (17) chcel vystrieľať školu v Bratislave, všetko bolo inak!

BRATISLAVA / Váš študent sa chystá vystrieľať celú školu. Tentokrát ale nie je reč o študentovi z USA. Hovoríme o našom hlavnom meste. Rodičov i žiakov pred budovou školy poriadne zaskočila prítomnosť policajtov, no zrejme práve vďaka nim sa nakoniec nikomu nič nestalo.

Škola sa odmieta vyjadriť

Renomovaná bratislavská škola sa ocitla v nezávideniahodnej situácii. Vedenie sa rozhodlo zavolať políciu, pretože si nemohli dovoliť hoci len teoretické ohrozenie svojich študentov.

Škola sa však k situácii odmieta vyjadriť. "Dovoľujeme si vás požiadať o rešpektovanie skutočnosti, že škola sa rozhodla neposkytovať informácie médiám," uviedla riaditeľka školy Wendy Ellis.

Športová a airsoftová streľba

"Podľa oznámenia podozrenie vyplynulo z obsahu nejasných a neurčitých správ ktorými študent komunikoval prostredníctvom sociálnej siete s ďalšími piatimi študentmi," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Karina Považanová.

Celý incident sa točí okolo chlapca, ktorý sa vo voľnom čase venuje športovej a airsoftovej streľbe a na svojom konte na sociálnej sieti má množstvo fotografií so zbraňami. "Ak naozaj on mal hobby, že sa tým zbraniam venuje, chodí strieľať a tí spolužiaci dostali strach," hovorí psychológ Filip Mudrík.

Rodičia a žiaci: je to nepochopený žart

Mimo kamery sme hovorili s niekoľkými rodičmi i žiakmi tejto školy. Všetci tvrdia, že išlo o nepochopený žart. "Treba si uvedomiť aj to, že sú to adolescenti, deti. Nevedia zvážiť dôsledky," hovorí psychológ.

"Preverovanie oznámenia v tomto prípade nepreukázalo naplnenie skutkovej podstaty žiadneho trestného činu ani priestupku," dodala policajná hovorkyňa.

Školu navštevujú deti úspešných slovenských podnikateľov ale aj viacerých pracovníkov zahraničných ambasád. Podľa nášho zdroja mala napríklad americká ambasáda ponúknuť škole pomoc aj v podobe vlastných bezpečnostných zložiek. "Podporujeme školu a spolupracujeme s ňou aj v oblasti bezpečnosti. Spravidla sa však nevyjadrujeme k prebiehajúcim policajným vyšetrovaniam," uviedol Matthew Miller, hovorca americkej ambasády v Bratislave.

Príbehy z Ameriky

Verejnosť pomerne často zaplavujú informácie o streľbe na amerických školách. V januári strelec rovno na parkovisku pred školou Community and Technical College v americkom štáte Kentucky zastrelil dvoch ľudí. Podľa prvotných informácií polície mal incident súvisieť so súkromným konfliktom. REPORTÁŽ TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy