Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šialenec si vybral obete, strieľal v novinách aj banke
Zdielať na

Šialenec si vybral obete, strieľal v novinách aj banke

PARÍŽ / Neznámy muž bez zjavnej príčiny v pondelok strieľal v redakcii francúzskych novín a v banke. Vážne pri útoku zranil jedného novinára. Polícia verí, že páchateľ je len jeden a zahájila po ňom rozsiahle pátranie v centre mesta, kde sa má nachádzať.

Lovecká brokovnica a granáty

Hľadaný má podľa médií loveckú brokovnicu a možno aj granáty. Jedná sa zrejme o toho istého muža, ktorý v piatok v Paríži napadol inú redakciu.

Útočník najskôr dopoludnia streľbou do hrudi vážne zranil fotografa v sídle denníka Libération, čo viedlo k zavedeniu policajnej ostrahy vo všetkých redakciách médií v metropole.

Muž utiekol a chvíľu potom sa ozvala streľba pri parížskom sídle banky Société Générale v obchodnej okrajovej štvrti Défense. Neznámy strelec tam mal rozbiť okno.

Uniesol vodiča auta

Po streľbe v Défense donútil jedného z vodičov, aby ho odviezol do centra neďaleko Champs-Elysées, uviedol internetový portál rozhlasovej stanice Europe 1. Polícia ihneď vyslala na miesto početné pátracie tímy vrátane vrtuľníka v snahe nebezpečného muža rýchlo nájsť a zneškodniť.

Podľa portálu Europe 1 je muť vyzbrojený loveckou puškou a možno aj granátmi. "Sme svedkami drámy. Vstúpiť do redakcie novín s puškou je v demokracii veľmi vážna vec. Či už je rozpoloženie tejto osoby akékoľvek. Pokiaľ sa musia noviny a médiá stať bunkrami, tak niečo v spoločnosti nie je v poriadku," prehlásil riaditeľ šéfeditor denníka Libération Nicolas Demorand.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte! 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy