Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ženu, ktorá sa autom chcela dostať do Bieleho domu, zastrelili
Zdielať na

Ženu, ktorá sa autom chcela dostať do Bieleho domu, zastrelili

WASHINGTON / Ženu podozrivú z rozpútania štvrtkovej streľby pri budove amerického kongresu polícia zastrelila. Strelkyňa sa predtým neúspešne snažila zaútočiť na Biely dom, informovala agentúra Reuters.

Žena nemala žiadnych komplicov

Po streľbe boli hlásené zranenia, ktorých počet doteraz nie je jasný. Podľa polície nešlo o teroristický čin a žena nemala žiadnych komplicov. Kapitol, sídlo Kongresu, polícia na krátku dobu uzatvorila, rovnako ako niektoré ulice v jeho okolí.

Podľa policajtov sa žena v čiernom automobile, v ktorom viezla malé dieťa, najprv pokúsila preraziť bezpečnostné bariéry pred Bielym domom. Keď neuspela, rozbehla sa prenasledovaná policajtmi k približne tri kilometre vzdialenému Kapitolu, kde začala streľba.

Motív činu nie je jasný

Medzi zranenými je podľa spravodajskej stanice BBC najmenej jeden policajt. Na záberoch amerických televízií bolo vidieť policajný vrtuľník, ktorý odvážal zraneného muža v uniforme. Polícia na tlačovej konferencii informovala, že policajt bol zranený ženiným autom.

Streľba sa podľa televízie CNN odohrala pred budovou Senátu. Jeden zo zákonodárcov, ktorí boli z bezpečnostných dôvodov dočasne uzavretý vo vnútri, televízii povedal, že počul "prinajmenšom tucet výstrelov".

Podľa polície nešlo o organizovanú akciu a žena útočila sama. Jej motív zatiaľ nie je jasný. "Vyzerá to na ojedinelý výnimočný incident, ktorý v tomto bode nemá spojitosť s terorizmom," povedal Kim Dine, šéf polície Kapitolu. Zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek ženu identifikovali ako 34-ročnú Miriam Careyovú zo Stamfordu v štáte Connecticut.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy