Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Streľba na študentov. Minister tvrdí, že sú vinní dvaja
Zdielať na

Streľba na študentov. Minister tvrdí, že sú vinní dvaja

BRATISLAVA / Rád sa ospravedlním, ale... takáto bola vo štvrtok reakcia ministra vnútra na výsledok sťažnosti študentov voči policajnému zásahu na diaľnici D2. Policajti v domnení, že strieľajú po vrahovi, pálili do auta so štvoricou nevinných študentov. Podľa ministra má táto kauza dvoch vinníkov.

Mohla prebehnúť rýchlejšie

Prostredníctvom hovorcu sa už nechal počuť policajný prezident. V stredu osobne aj samotný minister vnútra. Keby policajti nepochybili vo svojich databázach, na D2-ke by sa zrejme nič nebolo stalo.

"To, čo mohlo byť lepšie a to, čo priznávame a čo mi je naozaj ľúto je, to, že tá informácia mohla prebehnúť systémom od severného Slovenska až po Bratislavu rýchlejšie," informuje minister vnútra Robert Kaliňák.

Videozáznam je zmazaný

Tu sa ale všetká ľútosť a ospravedlnenie končí. Minister vnútra je presvedčený o tom, že policajti postupovali správne. "Samotný zákrok bol v poriadku, pretože ten sa stal podľa pravidiel," pokračuje Kaliňák.

Toto tvrdenie by jednoznačne dokázal potvrdiť, alebo vyvrátiť videozáznam. Okrem nás ho chcel od začiatku vidieť aj právnik študentov. Čo sa na diaľnici naozaj stalo, už ale zrejme nikdy neuvidíme. Videozáznam je jednoducho zmazaný.

Videli ho len policajti

"Sa obávam, že ten záznam zmizne, alebo sa poškodí," povedala nedávno matka študentky Vierky, ktorá sa viezla v aute. Predpovede sa teda naplnili. Zaujímavé však je, že inšpekcia sa pri preverovaní sťažnosti študentov o záznam opierala.

Okrem policajtov ho však nikto iný nevidel. "Je pre nás nepredstaviteľné, že niekomu je dokazovaná vina nejakými dôkaznými prostriedkami, bez toho, aby si ich mohol pozrieť, aby sa k nim mohol vyjadriť," hovorí právny zástupca študentov.

Zaujímavá je aj skutočnosť, že študenti strávili na diaľnici, zavretí v aute tri hodiny len preto, že sa policajti nevedeli dohodnúť, ktorý okres to bude vyšetrovať. "Ten čas nie je obmedzený, máte k dispozícii 72 hodín. Všetko môže byť rýchlejšie, ale to sú úkony, ktoré robia policajti," dodáva Kaliňák.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ/SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy