Skoro jasno
21°
Bratislava
Študenti o policajnej streľbe: Nenecháme to len tak!
Zdielať na

Študenti o policajnej streľbe: Nenecháme to len tak!

BRATISLAVA / Kým minister vnútra priznal pochybenia pri streľbe na študentov zo začiatku tohto leta, za postupom policajtov si stojí. To rozhnevalo študentov ešte viac. Prípad sa tak zrejme dostane až pred súd. Podľa analytika to inak dopadnúť nemohlo, keď postup policajtov vyšetrujú ich kolegovia.

Prípad sa zrejme dostane pred súd

Od samého začiatku študenti tvrdia, že to tak nenechajú. Podali oficiálnu sťažnosť na Inšpekciu ministerstva vnútra. Polícia je však podľa vlastných vyjadrení nevinná, a tak zrejme pritvrdia.

"Telefonicky sme sa obrátili na povereného zamestnanca, kde sme ho požiadali o nahliadnutie do spisu za účelom kontroly," hovorí advokát študentov JUDr. Karol Spišák. "Zákon o sťažnostiach nepozná inštitút nahliadnutia do sťažnostného spisu," reagovala Lucia Kirinovičová z ministerstva vnútra. 

Sťažovateľ tak nemá žiadnu kontrolu nad tým, ako inšpekcia ministerstva vnútra vyšetrí postup svojich kolegov policajtov. Keby však študenti podali trestné oznámenie, bolo by to iné. "Celý tento postup sa dá vnímať iba ako obštrukcie zo strany štátneho orgánu, čo signalizuje, že štátny orgán si je vedomý svojich chýb," vraví bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Polícia tvrdí: Strieľali sme oprávnene

"Opakujeme, že kontrolou sa zistilo, že zákrok na diaľnici bol v súlade so zákonom," doplnila Kirinovičová. Strieľali sme oprávnene a arogantný prístup si študenti len vymýšľajú, tvrdia policajti. Zo sťažnosti tak zrejme bude trestné oznámenie. Študenti totiž tvrdia, že bola porušená ich ľudská dôstojnosť.

Záznam o bezpečnostnej prehliadke, záznam o použití služobnej zbrane, videozáznam zo zákroku, či prípadní svedkovia. To všetko by mohlo ukončiť dohady o tom, kto má pravdu.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Študenti_streľba_auto_polícia2

TV JOJ, Dárius Haraksin

Súvisiace články

Najčítanejšie správy