Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Streľba v kaderníctve! Dvoch zabili, dvaja zranení
Zdielať na

Streľba v kaderníctve! Dvoch zabili, dvaja zranení

MOHAWK / Štyria ľudia zahynuli a dvaja ďalší utrpeli zranenia pri streľbe ozbrojeného muža v dvoch mestách v americkom štáte New York. Informovali o tom miestne médiá citujúce políciu.

Najprv podpálil byt, potom vraždil

Štyroch ľudí zasiahol útočník v kaderníckom salóne v meste Mohawk, dvaja z nich zomreli. Ďalšie dve osoby zastrelil v autoumyvárni v neďalekom Herkimeri. Obe mestá ležia asi 360 kilometrov severne od New Yorku.

Polícia v oboch prípadoch pátra po podozrivom 64-ročnom Kurtovi Myersovi, ktorý vopred podpálil svoj byt v blízkosti kaderníckeho salóna, a potom sa vydal na svojou vražednú výpravu. Požiarnici potrebovali 90 minút, kým sa im podarilo požiar uhasiť. V budove našli šesť strelných zbraní. Úrady obyvateľov Herkimeru varovali, aby podľa možnosti nevychádzali na ulicu. Motív činov útočníka zatiaľ nie je známy.

Zvýšenie kontroly strelných zbraní

Najnovší incident sa odohral v čase intenzívnej debaty o zvýšení kontroly strelných zbraní v Spojených štátoch. Tú vyvolal decembrový masaker na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut, kde prišlo o život 26 ľudí vrátane 20 detí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy