Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
VIDEO. Cestného piráta naháňalo 12 policajných áut
Zdielať na

VIDEO. Cestného piráta naháňalo 12 policajných áut

PRAHA/PLZEŇ / Akčná naháčka zamestnala v Česku až 12 policajných vozidiel, ktoré takmer 100 kilometrov prenasledovali nebezpečného vodiča. Ten sa im pokúšal uniknúť miestami až rýchlosťou 200 km/h.

Izbu strážia policajti

Záchranári z Plzne okamžite vodiča (27) previezli na operačnú sálu v miestnej nemocnici, kde podstúpil operáciu. Jeho stav je stabilizovaný a za pár dní by ho mohli prepustiť.

Jeho nemocničnú izbu a posteľ strážia policajti, pretože má čo vysvetľovať. Potom ako v Prahe porušil niekoľko predpisov, začali ho prenasledovať policajti. V jednom momente ho prenasledovalo až dvanásť policajných hliadok.

Mladík však nezastavil, pokračoval po diaľnici D5 a skončil až v Plzni. Tá je takmer 100 kilometrov vzdialená od hlavného mesta ČR. 27-ročný cestný pirát miestami dosahoval rýchlosť až 200km/h.

Guľka skončila v krku

Policajti po aute vystrelili a vodiča s 19-imi záznamami v registri trestov trafili do krku. Naháňačka sa skončila až v nemocnici, kam mladík s luxemburskou poznávacou značkou zašiel. "27-ročného muža sme doposiaľ neobvinili a to predovšetkým s ohľadom na jeho zdravotný stav. V tejto veci sme však zahájili trestné stíhanie v troch bodoch. Všeobecné ohrozenie, marenie výkonu úradného rozhodnutia a násilie na verejnom činiteľovi," uviedol hovorca pražskej polície Tomáš Hulan.

Podľa neoverených informácií policajti mali nájsť v kufre auta až 500 balení liekov, ktoré sa v Čechách nedajú zohnať. Taktiež sa v kufri nachádzalo varné sklo a preto policajti podozrievajú mladíka, že z liekov chcel vyrobiť drogu. za to mu hrozí až osem rokov za mrežami.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy