Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Krvavá bitka pri Prešove. Päste, palice a dosky s klincami
Zdielať na

Krvavá bitka pri Prešove. Päste, palice a dosky s klincami

PREŠOV / Krvavou bitkou sa skončil piatkový večer útok troch mužov na dvoch mladíkov. Stalo sa to v obci Varhaňovce v prešovskom okrese. Útočníci na nich vytiahli palice i drevené dosky. Boli mimoriadne brutálni. Našťastie zakrátko skončili na polícii. Boli však takí opití, že vypovedať mohli až v sobotu.

Agresívni útočníci

"Boli opití a asi im barman nechcel dať v krčme víno na dlh, ako to požadovali," hovorí napadnutý Varhaňovčan. Bola hodina pred polnocou, uprostred dediny. Dvaja mladíci boli na ceste domov, keď na nich najprv vulgárne a potom i fackami zaútočili traja podgurážení muži.

Najprv sa pustili do 21-ročného mladíka. Keď sa ho zastal kamarát, schytal tiež päsťou do tváre. Mladíkom sa podarilo od nich odísť a pokračovali dole dedinou. Útočníkom to ale zdá sa nestačilo.

Útočili hranolom s klincami

Opité agresívne trio sa pred druhým útokom vyzbrojilo. Brali, čo bolo po ruke. Palice a dokonca i hrubú drevenú latu, ktorú vykopli z plota na ihrisku. "Približne za 10 minút už prišli so zbraňami v ruke. Mali aj drevené hranole," opisuje udalosti napadnutý mladík.

Potom ich už bili brutálnym spôsobom. Mladý muž dostal surovo drevenou latou po hlave, keď si ju od bolesti schytil do rúk, nasledoval ďalší úder. Jeho kamarát dopadol podobne. Obaja skončili v nemocnici na ošetrení.

"Dostal som ranu do hlavy s hrubým hranolom, kamarát dostal údery palicou. Mám na hlave šesť stehov a mám narazenú sánku. Útočili hranolom, v ktorom boli nabité klince. Na šťastie som dostal druhou stranou dreva," pokračuje v rozprávaní dobití muž.

Pre útočníkov to bola vraj zábava

Do Varhaňoviec boli vyslané početné policajné hliadky z neďalekého Drieňova i pohotovostné motorizované jednotky z Prešova. Útočníci skončili zakrátko v policajnej cele. Boli tak opití, že vypovedať mohli až v sobotu popoludní. "Tak bola to zábava, boli sme von. Mali sme dosť veľa vypité," povedali pre televíziu JOJ obvinení muži.

"Útočníci už boli obvinení z prečinu výtržníctva. Polícia ale nevylučuje, že sa obvinenie rozšíri pre zranenia poškodených. Počkáme si na závery lekárov a znalecké posudky." dodala Jana Migaľová. Napadnutému mladíkovi povedal lekár, že keby dostal údery len o pár centimetrov nižšie, tak môže prísť o oči.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy