Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ján (18) dobodal dedka. Na súde sa priznal, hrozí mu doživotie
Zdielať na

Ján (18) dobodal dedka. Na súde sa priznal, hrozí mu doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici poslal do väzby 18-ročného chlapca. Nenápadný mladík je brutálnym vrahom, ktorý sa priznal k tomu, že dobodal vlastného starého otca. Stalo sa to cez víkend v Nitrianskom Pravne. Stopy sa pokúsil zahladiť požiarom.

26 bodných rán

Čerstvo plnoletý mladík naplánoval úkladnú vraždu. Obeťou bol jeho starý otec. Do izby sa Ján vkradol v noci, keď dôchodca spal a surovo bodal. "Boli tam početné rany na hrudníku, bruchu. Asi 26 bodných rán, obranné neboli žiadne. Bol zrejme napadnutý, keď spal," uviedol súdny lekár krátko po vražde. REPORTÁŽ TU.

Na vraždu sa vopred pripravil. Dokonca si priniesol vo fľaši zápalnú zmes, ktorú vyrobil podľa návodu na internete. Požiar mal po vražde zahladiť všetky stopy. Zapierať nemalo význam, mladík policajtom všetko priznal. "Vypovedal pred vyšetrovateľom. Tu k dôvodom väzby nevypovedal," uviedol prokurátor.

Tvár sa snažil ukryť

Svoju tvár sa na súde snažil ukryť. Pred senát sa posadil s kapucňou na hlave. K vražde ho mal dohnať strach. 18-ročný Ján totiž ukradol starému otcovi bankomatovú kartu a postupne mu vybielil celý účet. Išlo o zhruba tisíc eur. Keď starý otec zistil, že mu zmizli peniaze, Ján sa bál, že po odhalení skončí vo väzení.

Hrozí mu doživotie

Prokurátor žiadal väzbu pre možný útek a pokračovanie v trestnej činnosti. "Prokurátor ako aj obvinený sa vzdali práva na podanie sťažnosti. Rozhodnutie je právoplatné," dodal prokurátor. "Ja sa vám nebudem vyjadrovať k tomuto prípadu," povedal obhajca mladíka Matúš Beresecký.

Strach z toho, že sa krádež peňazí prevalí iba 18-ročného mladíka napokon dohnala k hroznému činu, za úkladnú vraždu mu však hrozí 25 rokov za mrežami alebo doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy