Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mladík (18) bodol vlastného dedka 26-krát! Potreboval peniaze
Zdielať na

Mladík (18) bodol vlastného dedka 26-krát! Potreboval peniaze

PRIEVIDZA / Otrasný čin sa stal v obci Nitrianske Pravno v okrese Prievidza. V nedeľu ráno približne o 5.30 boli privolaní hasiči k požiaru do jedného z domov. Nakoniec vysvitlo, že sa stala brutálna vražda. 18-ročný mladík dobodal svojho starého otca. Uštedril mu 26 rán. Potom podpálil izbu, v ktorej dôchodca býval, chcel zahladiť stopy. Nakoniec ho ale zadržali policajti a k činu sa priznal. V dome, ktorý podpálil, spala aj jeho mama a traja malí súrodenci. Keby sa neprebudili, asi by sa zadusili.

Deti v horiacom dome

Po príchode prievidzských hasičov na miesto požiaru sa v dome nachádzalo šesť ľudí, z toho tri deti. "Horela jedna izba, ktorá bola veľmi zadymená. Po príchode na miesto, príslušníci hasičského zboru okamžite vošli v dýchacích prístrojoch do domu," opísal udalosti veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Patrik Vanek.

Dvaja dospelí a tri malé deti stihli včas ujsť. Muž ktorý žil sám v zadnej časti domu také šťastie nemal. "Pred našim príchodom záchranári vyniesli mŕtvu osobu von z domu," dodal veliteľ zásahu.

26 bodných rán v spánku

"Obhliadajúci lekár skonštatoval smrť 68-ročného Jána, spôsobenú cudzou osobou," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Trenčíne Elena Antalová. Spočiatku si mysleli, že dôchodca sa udusil. Keď mu ale vyhrnuli tričko, naskytol sa im hrozný pohľad. Muža niekto zavraždil. "Boli zistené rozsiahle bodné a bodno- rezné rany v oblasti brucha, hrudníka," upresnil súdny lekár Jozef Krajčovič.

Páchateľ muža bodal veľkou intenzitou. Zasiahol mu životne dôležité orgány. Ján podľa lekára vykrvácal do hrudnej dutiny. "Približne 26 povrchových rán mal na tele a aj nejaké rezné. Obranné poranenia nemal na tele žiadne, pravdepodobne ho páchateľ zabil v spánku," dodal súdny lekár.

Vraždil 18-ročný vnuk, chcel drogy

"Policajti z Nitrianskeho Pravna v priebehu necelých dvoch hodín zadržali podozrivého muža," potvrdila policajná hovorkyňa Elena Antalová. 68-ročného muža brutálne zavraždil jeho 18 ročný vnuk Ján. Len čo ho dobodal, chcel zahladiť stopy a tak podpálil izbu v ktorej dôchodca býval. Zhorieť pritom mohla aj jeho mama a jeho traja súrodenci, ktorí spali vo vedľajšej izbe.

Motív zatiaľ nie je známy, vyšetruje ho polícia. Podľa našich informácií je vrah závislý od drog. Svojmu starému otcovi nedávno vybral z účtu všetky peniaze. Kvôli nim dnes v noci pravdepodobne vraždil.  

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy