Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická nehoda mikrobusu, sedem mŕtvych
Zdielať na

Tragická nehoda mikrobusu, sedem mŕtvych

KRAPKOWICE / Na poľskej diaľnici A4 sa stala vážna dopravná nehoda. Mikrobus nabúral do auta cestárov, ktorí na ceste pracovali. Zrážka si vyžiadala sedem obetí. Ďalších šesť bojuje o život.

Diaľnicou A4 pri meste Krapkowice na juhu Poľska otriasla tragédia. Mikrobus s dvanástimi ukrajinskými robotníkmi, ktorí sa vracali z Českej republiky, sa zrazil s dodávkou poľskej správy pre údržbu diaľnic. 

Mikrobus pravdepodobne obiehal auto, následne dostal šmyk a prevrátil sa na strechu. Šiestich mužov vymšrtilo spolu so sedadlami von. 

Autobus v plameňoch

"Tá zrážka bola tak silná, že zatlačila strechu mikrobusu do jeho vnútra, niekoľkých cestujúcich to vymrštilo von z auta aj so sedadlami, zvyšok ostal uväznený v tom aute," opisuje hovorca hasičského zboru Adam Janiuk.

"Sedem osôb zahynulo na mieste, šiestich sa nachádzajú s ťažkými zraneniami v rôznych nemocniciach v okolí Opola," povedala hovorkyňa polície Marzena Grzegorczyk. "Predo mnou išiel kolega a cez vysielačku mi kričal, aby som brzdil, že sa tam prevrátil mikrobus. Ledva som zastavil a videl som autobus horieť," opisuje vodič kamiónu.

Ukrajinský konzul

Na miesto boli privolané vrtuľníky, siedmym už ale nedokázali pomôcť. Ďalší šiesti boli prevezení do okolitých nemocníc a sú v kritickom stave. Na miesto prišiel ukrajinský konzul.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy