Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická nehoda! V Poľsku zahynulo 7 tínedžerov
Zdielať na

Tragická nehoda! V Poľsku zahynulo 7 tínedžerov

CHELMNO / Zlý stav vozovky, odvaha a pravdepodobne aj alkohol sa dajú považovať za príčiny obrovskej tragédie, ktorá sa odohrala v obci Klamrty pri meste Chlemno na severe Poľska. Deväť mladých tínedžerov, ktorí sa vracali z diskotéky, nasadlo do päťmiestneho osobného auta. Jeho vodič ale v pravotočivej zákrute dostal šmyk a autom nabúral priamo do stromu. Sedem ľudí prišlo na mieste o život.

Auto napálilo do stromu

Osobné auto Renault Megané dostalo šmyk v ostrej zákrute a bokom narazilo do stromu. Päťmiestnym autom pritom cestovalo až 9 tínedžerov vo veku 13 až 17 rokov. Z nich zomrelo sedem priamo na mieste. Najmladšia z obetí mala pritom iba 13 rokov. "Obete a zároveň zranení boli všetko mladí ľudia vo veku 13-17 rokov." konštatoval priamo na mieste nehody kapitán Tomasz Guzek, hovorca miestnej polície. 

Dvaja 16-roční tínedžeri, dievča a chlapec, nehodu prežili. Podľa informácií poľských médií práve chlapcovi namerali dve hodiny po nehode viac ako pol promile alkoholu v krvi.

Nikoho nepotrestajú

Polícia momentálne priebeh celej nehody skúma a analyzuje. Ešte stále totiž nie je jasné, ktorý z tínedžerov auto šoféroval. Pokiaľ by sa však aj preukázalo, že vodičom bol buď chlapec, alebo dievča, ktorí prežili, je pravdepodobné, že sa trestu vyhne.

"Ak naozaj v tomto prípade hovoríme o spôsobení katastrofy, ktorá mala za následok smrť mnohých osôb, ide o neúmyselný čin." myslí si Judyta Glowacka, prokurátorka, ktorá sa celým prípadom zaoberá. "Neplnoleté osoby môžu byť trestne stíhané iba za činy, ktoré spáchali úmyselne." 

Boli opití

Novinári z poľskej stanice TVP Info sa dostali aj priamo k rodinám obetí tragickej havárie. Patrik tvrdí, že videl svojich známych ako v noci zo soboty na nedeľu nastupovali do auta smrti. Ako povedal, nenasadol doňho spolu s nimi pretože videl, že vodič je opitý.

"Išiel som domov a kamarát sa ma opýtal, či nechem zviesť. Ja som mu na to povedal: "Človeče, si opitý, ja v žiadnom prípade do toho auta nenastúpim," priznal Patrik. "A tak som išiel pešo. Dobre, že som doňho nenastúpil, lebo by som tam dnes ležal spolu s nimi," uzavrel mladík. Kto auto skutočne šoféroval, odmietol novinárom prezradiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy