Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vodič (17) vpálil do auta v protismere, zraneným nepomohol
Zdielať na

Vodič (17) vpálil do auta v protismere, zraneným nepomohol

KOMÁRNO, IŽA / Pri popoludňajšej dopravnej nehode medzi Komárnom a Ižou sa ťažšie zranila posádka auta, ktorá zrejme za nič nemohla. Do auta vrazil oproti idúci vodič vo vysokej rýchlosti. Tomu sa nič nestalo a kým ostatní vodiči ratovali zranených, on z miesta nehody ušiel po vlastných!

Pravdepodobný vinník z miesta ušiel

Zákruty na ceste medzi Komárnom a Ižou vodič bordového Fiatu podcenil. V obrovskej rýchlosti nezvládol auto, zrezal zákrutu, vošiel do protismeru, kde vrazil do Suzuki s maďarskou poznávacou značkou, v ktorom sedeli muž a žena.

"Uvideli sme len obrovský prach, jedno auto letelo na jednu stranu, druhé na druhú stranu cesty," hovorí svedkyňa nehody. Ihneď preto zastavili a keďže auto vinníka bolo pri nich bližšie, išli mu na pomoc.

"On bol v poriadku. Bol to taký chudý, vysoký, rómsky spoluobčan... Keď sme išli pomôcť tomu druhému páru, tak on medzitým zmizol," tvrdí svedkyňa.

Vodič, ktorý spôsobil zrážku, si z rozbitého auta pozbieral veci a z miesta nehody ušiel. Neunúval sa poskytnúť ani pomoc a pritom na rozdiel od neho ju posádka auta, do ktorého narazil, skutočne potrebovala.

"Vodič zakliesnený v aute, museli sme ho pomocou hydraulického zariadenia vystrihať," hovorí veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Komárne Otto Horváth.

Vodič Suzuki je vo vážnom stave

Tridsaťjedenročný muž z Maďarska skončil vo vážnom stave na ÁRE, jeho manželku taktiež ošetrujú v nemocnici. Zakrátko vyšlo najavo, že nehodu na požičanom aute, spôsobil len 17-ročný nevodič, pôvodom z Bátorových Kosíh. Napriek tomu, že sa mu nebadane podarilo dostať domov, rodina ho vzápätí odviezla do nemocnice a po vyšetrení už bude k dispozícii policajtom.

"Podľa svedkov sa zrejme schovával v poli s kukuricou, odtiaľ ho odviezlo zatiaľ neznáme auto, ktoré si pravdepodobne privolal telefonicky," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy