Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Martina (24) porodila doma, dieťa umrelo v igelitovej taške
Zdielať na

Martina (24) porodila doma, dieťa umrelo v igelitovej taške

BELCHATÓW / Dvadsaťštyriročná Martina zabila svoje dieťa hneď po narodení. Porodila v sprche doma, novorodeniatko však do nemocnice doniesla až po ôsmich hodinách. Medzitým stihla aj nákup.

Na pohotovosť v poľskom meste Belchatow priniesla dieťa v igelitovej taške. Okamžite sa mu pokúsili pomôcť záchranári, bohužiaľ, neúspešne. "Najskôr porodila dieťa, potom mu sama odrezala pupočnú šnúru, vložila ho do igelitky a potom ďalej riešila bežný život. Dokonca išla na nákup," opisuje hovorca polície Mariusz Ciarka.

Martina, ale aj malé dieťa museli trpieť obrovskými bolesťami. V dome bývala ešte so svojimi príbuznými. Nikto z nich nebol v tom čase doma, aby mohol novorodeniatku zachrániť život.

Doživotie

"Bez toho, aby mu poskytla akúkoľvek pomoc, alebo dokonca lekársku pomoc, začala sa zaoberať inými vecami," hovorí prokurátor Slawomir Mamrot. Do nemocnice ho Martina zaniesla až o osem hodín neskôr. To už malému chlapčekovi nebolo možné pomôcť. Policajti ju zadržali priamo v nemocnici. Otec dieťaťa zostáva neznámy. Matka jeho totožnosť odmieta prezradiť.

Poľskí policajti počas vypočúvania vylúčili verziu, že žena by takto mohla konať v popôrodnom šoku. Údajne si bola veľmi dobre vedomá toho, čo robí. "Nešlo o popôrodný šok, ale o vopred plánovaný čin. Ak žena vedela, že je tehotná a nechcela si to dieťa nechať, mohla ho beztrestne nechať v niektorej z nemocníc, alebo v okne života," tvrdí Ciarka.

"Obyvateľku Belchatowa sme obvinili z trestného činu vraždy. Hrozí jej za to trest odňatia slobody až na 25 rokov alebo doživotie," informuje Mamrot.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy